Všetko dôležité si povedzte! Ale nie cez sms-ky

Možno mu máte chuť napísať všetko, čo máte na srdci. Ale nerobte to!

03.11.2013 16:30
mobil, žena Foto:
Nepíšte veľa, môže ho to obťažovať.
debata

Vzťah nebudujte formou sms-iek, ale osobných stretnutí. To, že si v noci vymeníte asi dvadsať sms-iek, ešte neznamená, že váš vzťah sa niekam posúva. Takže rozhodne nepodľahnite falošnému opojeniu. Áno, určite je fajn, ak vám nový partner zaželá dobrú noc či napíše, aký ste prežili krásny večer, ale to by mohlo byť všetko. Riešiť dôležité veci formou správ by bolo prvým vážnym omylom začínajúcej lásky.

Nepíšte mu viac sms-iek než on vám. Mali by ste byť v rovnováhe. Je slušné mu odpísať, ak sa vás niečo pýta, ale keď už máte pocit, že by vymieňanie správ viedlo nikam, slušne mu zaželajte pekný deň či dobrú noc. Vzťah nemerajte na množstvo odoslaných správ.

Nenechajte sa uniesť. Večerné vypisovanie správ vás môže naviesť na prezradenie niečoho, s čím by ste mali skôr počkať. Následne sa môžete zoči-voči novému mužovi cítiť trápne a zahanbene. Nepredbiehajte udalosti a vychutnajte si postupné odhaľovanie vašich životov. Napríklad pri spoločnej večeri či na prechádzke večerným mestom.

Neposielajte správy keď ste nahnevaná. A nielen naňho. Ani keď vás „vytočí“ niekto v práci či ktosi z rodiny. Nezaťažujte ho vašimi starosťami a už vôbec nie cez sms-ky. Potrebujete poľutovať? Tak na to máte predsa kamarátku. Začiatok nového vzťahu by mal byť veselý, nie zaťažený večným riešením problémov. Pozor! Práve takto môžete nového partnera odstrašiť.

Zmáhajú vás veľké emocionáne výkyvy? Jeden deň ste šťastná a na druhý sa trápite, lebo váš objav dal prednosť kamarátom? V takýchto okamihoch si doprajte dostatok času, aby ste sa upokojili a dostali do normálu. Muži neprežívajú udalosti tak emotívne a sms-ky plné vyznaní či naopak, výčitiek, by ich zneistili. Len by krútili hlavou a ani by netušili, čo na to odpísať. Neriskujte!

Nevymýšľajte texty správ v kruhu vašich kamarátok. Už dávno nie ste na strednej škole a konverzácia medzi vami by mala byť súkromná. Výlučne! Ani vám by sa zrejme nepáčilo, keby správy od vás ukazoval kamarátom pri pive a potom s nimi vymýšľal, čo vám odpísať.

A napokon asi najdôležitejšie pravidlo. Všetko dôležité si povedzte!

debata chyba
Viac na túto tému: #mobil #komunikácia #správy

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...