Päť tipov pre zdravú lásku

Na aké chyby by ste si mali dať vo vzťahu pozor?

20.10.2013 14:00
láska, muž a žena, priateľstvo Foto:
Nech vaša láska stále prekvitá.
debata

Láska je úžasná, ale iba vtedy, keď je jej tak akurát. Veľmi zamilované ženy však častokrát robia veci, ktoré muža skôr odplašia, než udržia vo vzťahu. Ak z muža urobíte svoju prioritu číslo jeden a všetko ostatné sa razom dostane na vedľajšiu koľaj, môže to znamenať začiatok konca veľkej lásky. Týchto chýb sa v mene lásky vyvarujte:

Nerobte všetko len preto, aby ste mu urobili radosť

Samozrejme, chcete mu dať najavo, že ho milujete nadpozemskou láskou. Ale to ešte neznamená, že od základov zmeníte svoj život a celý ho prispôsobíte tomu jeho. Splníte mu všetko, na čo si len spomenie alebo o čom si myslíte, že on sníva. A pritom to ani nemusí byť to, po čom skutočne túži. Nepodsúvajte sa mu priveľmi a pričasto.

Buďte v pohode aj bez neho

Váš život by nemal mať jedinú prioritu a to vášho partnera. Ak cítite, že sa mu s vami nechce tráviť čas alebo vám povie, že potrebuje priestor, nezrúťte sa z toho. Doprajte mu voľnosť, aby si mohol uvedomiť, ako mu chýbate. Musíte mu ukázať, že ste samostatná bytosť pripravená fungovať aj bez neho. Môžete sa predsa zabaviť s kamarátkami alebo sa venovať čomukoľvek, na čo nemáte čas, keď ste spolu. A tieto okamihy by vám mali prinášať radosť, nie úzkosť.

Len žiadne vydieranie

Vety ako „ty už ma nemáš rád, lebo…“ úplne vypustite z vášho slovníka. Neplačte mu do telefónu len preto, že sa zdržal v práci či vonku s kamarátmi. Nevypisujte zúrivé sms-ky, keď vám náhodou nezodvihne mobil na prvý raz. Nech vás ani nenapadne mu vyrobiť žiarlivostnú scénu v obchode či v kaviarni. Muži také veci neznášajú a okamžite vás zaradia do kategórie „nepoužiteľná hysterka“. Ak vo vzťahu neustále prežívate strach o partnera a o vašu lásku, tak napokon ju zrejme stratíte. Pokúste sa preto mužovi, s ktorým žijete, naozaj dôverovať, potom vás už ani nenapadne ho citovo vydierať.

Myslite aj na seba

Vy sa musíte cítiť vo vzťahu dobre. Láska vám má prinášať radosť. Nie strach, úzkosť ani večné obavy. Je vám vo vzťahu dobre? Tak mu to dajte najavo. Povedzte mu to, prejavte sa. Naopak, ak vám vo vzťahu dobre nie je, najprv hľadajte príčinu v sebe, nie v partnerovi. Možno prídete na to, že vzťah vám neprináša to, čo ste od neho čakali. Vaše srdce vám celkom jasne napovie, či láska, ktorú prežívate, je tá pravá. Len musíte mať v centre záujmu svoje pocity, až potom tie jeho.

Treba poznať mieru

K láske patrí všetko. Aj smiech, aj slzy. Občas hádka či žiarlivosť. Ale to všetko by malo byť v akejsi rovnováhe. Ak je vo vašom vzťahu čohosi negatívneho priveľa a väčšinou to spôsobíte vy, zamyslite sa. Netlačíte priveľmi na pílu? Nie ste extréme majetnícka? Nechcete všetko hneď? Niekedy je lepšie nechať lásku pozvoľne plynúť, dovoliť jej, aby sa vyvíjala vlastnou cestou. Nepokúšajte sa ju vtesnať presne do vašich romantických predstáv, to by nemuselo vyjsť.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pohoda #láska #žiarlivosť

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...