Príbeh: Vravel som ti, že sa potrebuješ uvoľniť

Vzťah Petry a Braňa bol komplikovaný. Napriek predsavzatiam o tom, ako nič na začiatku nepokazí, podarilo sa jej.

18.10.2013 17:00
debata
Dieťa skutočne prišlo v najvhodnejší čas. Foto: SHUTTERSTOCK
tehotná žena Dieťa skutočne prišlo v najvhodnejší čas.

„Poznala som tú teóriu, že nesmiem hovoriť pred partnerom o bábätku, hlavne nie na začiatku vzťahu,“ vysvetlila Petra na úvod. No potom prišiel silnejší pocit. Pocit, že nič nerobí preto, aby otehotnela, že ich vzťah sa nikam neposúva, že on ju vodí za nos. „Náš vzťah upadal. Vedela som, že ho môže zachrániť iba dieťa, že to bude sila, ktorá nás spojí.“ Lenže, nestalo sa tak. Nech si Petra vysvetľovala Braňove úniky akokoľvek, pravdou ostávalo, že na dieťa ešte jednoducho pripravený nebol.

To bol aj o niekoľko mesiacov dôvod, prečo sa rozišli. „Robila som naňho nátlaky, ale nechcela som ich robiť. Nejako sa to samo dialo, neviem to vysvetliť. Hovorila som si, že to robiť nebudem, nedarilo sa. Buď niečo zo mňa náhle vyšlo, alebo bol vo mne iba vnútorný nepokoj. Aj to stačilo,“ povedala ďalej. Braňo usúdil, že už v ich vzťahu nevidí žiadnu cestu. Môžu sa iba rozísť. Petra to veľmi ťažko znášala.

Trvalo im neuveriteľný rok, kým sa znova stretli. Dovtedy si nikto z nich partnera nenašiel. „Aj to vyzeralo osudovo. Že k sebe jednoducho patríme,“ usúdila Petra, ktorá si chvíľu myslela, že ročná odluka bola úplne zbytočná. Až keď o mesiac zistila, že je tehotná a situáciu prehodnotila zo všetkých strán, prišla na to, že vhodnejšie obdobie na to nikdy nebolo.

debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah #vzťah po rozchode #bábätká

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...