Závidíte a neviete si pomôcť?

Človek si ťažko prizná, že niekomu závidí. Problém, a to veľký, je to aj v prípade, že tak má spraviť sám pred sebou.

15.10.2013 14:00
závisť, nešťastie Foto:
Aj takúto podobu môže mať závisť.
debata

Závisť je totiž veľmi negatívna vlastnosť a každý by radšej žil bez nej. Vždy ju však v sebe hľadajte, ak máte s nejakým človekom problém. Len v takom prípade jej totiž môžete dať zbohom. Inak o probléme nebudete vedieť, nebudete ho riešiť, no on vám bude tichúčko likvidovať dobré vzťahy, náladu a v konečnom dôsledku aj kvalitu vášho života.

Hovorí sa: Dopraj a bude ti dopriate. Preto by ste sa zo všetkého, čo čakáte od života, mali tešiť – a to aj v prípade, že to dostane niekto iný. Reč je napríklad o láske. Čo cítite, keď ide oproti vám šťastný, bezstarostný pár? Pred očami máte lásku, ktorá vám chýba? Cítite sa zle, nepríjemne sa vám rozbúcha srdce, jednoducho, cítite závisť? Dá sa to zmeniť.

Vždy, keď vás „zaskočí“ podobná situácia, zastavte sa na chvíľu. Ak je to veľmi zlé, pred spaním si osobu, ktorá vám takto „strpčuje“ život, privolajte na chvíľu pred spánkom a povedzte jej niečo milé. Predstavujte si, že je s vami v miestnosti, že je to vaša kamarátka alebo človek, ktorý vám v živote veľmi pomohol a vy jej za veľa vďačíte. Sledujte nasledujúce dni, ako sa váš vzťah k nej bude meniť.

Ďalšou dobrou radou, ktorá fakt funguje, je na človeku, ktorého neznášate (a častokrát je to osoba v jednom, ktorej niečo závidíte), nájsť dobré vlastnosti. Určite ich má. Preto, keď si doma na ňu spomeniete, nehodnoťte to, čo na nej rada nemáte, pretože sa vaše zlé pocity, ktorých si okolo tejto postavičky vytvárate už skutočne akosi veľa, budú kopiť. Naopak. Spomeňte si, čo má dobré, čo na nej obdivujete. A tiež sledujte, ako sa bude meniť váš vzťah k nej. Zlepšenie očakávajte a ono príde.

debata chyba
Viac na túto tému: #závisť

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...