Problém: Nemám orgazmus!

Dosiahnúť orgazmus je pre ženu komplikovanejšie, ako pre muža. Nie po každom sexe je tiež pravidlom.

14.10.2013 07:00
sex, orgazmus Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

„Sex s priateľom mám rada, ale nemôžem dosiahnúť orgazmus, nechápem, o čo ide. Toľkokrát si o sexe píšeme, cítim sa veľmi vzrušená, teším sa naň, predstavujem si doma, ako mu budem kúsok po kúsku hladkať jeho voňavé telo… Potom sa stretneme a všetko zo mňa opadne. Mám pocit, že sa len pretvarujem,“ povedala 24-ročná Denisa. Tento problém ju neskutočne trápi. Zvlášť preto, že ju tým morduje jej priateľ.

„Nestačí, že mám sama z toho trápenie, ešte aj on mi dáva otázky a trápi ma, pretože si vyčíta, že ma nevie uspokojiť,“ skonštatovala ďalej Denisa. Spočiatku sa o tomto probléme s Viktorom vôbec nedokázala rozprávať. „Keď sme spolu začali spávať, bolo to normálne, pochopil, že kým sa zosúladíme, ubehne nejaký čas. Lenže ten čas stále neprišiel a klamať som ho nevedela,“ opísala partnerské strasti Denisa.

Potom sa niekde dočítala, že s orgazmom je to podobné ako s tehotenstvom. Žena potrebuje na jeho dosiahnutie absolútny pokoj. „My sme si ten sex stále akoby plánovali. Pretože keď on prišiel ku mne alebo ja k nemu, bolo jasné, že po televízore alebo vínku budeme mať sex, bolo by čudné, ak by to tak nebolo. Vtedy som mala stres. Zakaždým som si vravela, že teraz sa to určite podarí, že sa musí, inak zlyhám – pred ním aj pred sebou. A zasa z toho nič nebolo…“

Všetko sa zmenilo, keď spolu začali bývať. „Sex sme si prestali plánovať. Viktor naň raz mal chuť vo chvíli, keď som dávala do pračky bielizeň. Bolo to také neplánované a milé. Vtedy som na orgazmus vôbec nemyslela. Odniesol si ma do postele, mali sme len chvíľu voľného času a vtedy to prišlo. Bola som úplne uvoľnená.“ Veľmi jej to posilnilo sebavedomie. „Pamätám si na pocity, ktoré som mala pri nasledujúcom sexe. Už to neboli myšlienky typu "musím to mať“. Už som sa tešila na ten orgazmus, čo som s ním zažila a chcela som, aby sa to zopakovalo. Zmena myslenia ma úplne vyliečila," vraví.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sex #orgazmus

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....