Čo by ste sa každý týždeň mali opýtať manžela?

Nezabúdajte na manželskú komunikáciu, pre fungujúci vzťah je potrebná. Tieto otázky sú dôležité:

11.10.2013 14:00
láska, pár Foto:
Buďte k manželovi pozorná.
debata

Aký si mal týždeň?

Jednoduchá a pritom taká dôležitá otázka. Dáte ňou manželovi najavo, že sa zaujímate o to, čo robí, čo ho trápi či z čoho mal radosť. Obaja môžete byť po pracovnom týždni unavení, možno rozladení. A práve to, že sa môžete jeden druhému zdôveriť, utuží vaše manželstvo.

Potrebuješ nasledujúci týždeň s niečím pomôcť?

Každému dobre padne, keď mu niekto podá pomocnú ruku. A kto iný by mal pomôcť vášmu manželovi, než vy sama? Keďže vo vzťahu ide vždy o rovnováhu, nabudúce, keď to budete potrebovať, sa môžete na svojho drahého spoľahnúť. A potešia aj maličkosti.

Chcel by si mať čas pre seba?

Áno, každý potrebuje aj čas na svoje aktivity. Na kamarátov či na záľuby… Netreba preto robiť doma dusno. Naopak. Ak sa dohodnete, že niektorý večer počas týždňa bude patriť len manželovi, máte po probléme. A program si môžete vymyslieť aj vy, vzťahu trocha odlúčenia iba prospeje.

Nahnevala som ťa niečím?

Chce to pokojnú domácu atmosféru, možno čaj či pohár vína. A v kľude si povedzte aj veci, ktoré vás počas týždňa „naštvali“ ale nemali ste enegiu ich riešiť. Ostal váš manžel z niečoho rozladený? Vďaka priamej otázke sa aspoň dozviete, z čoho. Len s touto otázkou neotáľajte, aby sa v ňom krivdy nehromadili.

Páči sa ti náš sex?

Máte pocit, že vám to v sexuálnej oblasti škrípe? Mlčaním sa to ale nevyriešite. Naopak, ak vám to v posteli „klape“, zrejme si rada vypočujete nejaký kompliment. Tak či onak, sex je pre vášho manžela dôležitý a je skvelé, keď sa o ňom môžete porozprávať. Aspoň raz týždenne.

Z čoho si mal radosť?

Navoďte si večer pozitívnu atmosféru a rozoberajte príjemné veci, ktoré sa vám prihodili počas týždňa. Je skvelé, ak sa spolu nasmejete či si spomeniete na príjemné a možno veselé udalosti posledných dní. Zaspávať sa vám bude určite ľahšie a aj veselšie.

Ako sa ti darí v práci?

V práci trávi váš manžel väčšinu dňa a jeho pracovné úspechy či neúspechy ovplyvňujú aj váš súkromný život. Je preto dobré, ak máte prehľad, čo sa uňho v zamestnaní deje. A každý sa občas potrebuje vyrozprávať, ak má v zamestnaní niekoho „v zuboch?“.

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #manželstvo #komunikácia

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...