Príbeh: Z učiteľa veľká láska

Dnes hovorí, že si to vždy najmenej prial. Dokonca si dal záväzok, že jemu sa to nikdy nestane.

11.10.2013 17:20
učiteľ, žiačka Foto:
Ilustračné foto.
debata

Peter vyštudoval vysokú pedagogickú školu, no učiť nikdy nechcel. Ťahalo ho to do zahraničia, kde chcel urobiť kariéru, bavila ho grafika, ktorou sa občasne aj živil. Lenže potom si našiel priateľku na Slovensku. Všetky plány sa okamžite zmenili. „Jednoducho, veľmi som sa zamiloval. Cítil som, že mám tu pravú,“ zhodnotil. Kariéra išla automaticky bokom. „Peniaze boli až na druhom mieste. Byt som zdedil a v podstate nám ku šťastiu nič nechýbalo,“ povedal.

Keď sa od kamaráta dozvedel o tom, že na gymnáziu hľadajú učiteľa, neváhal ani minútu. A zopakoval, že peniaze boli druhoradé. Najviac mu išlo o to, aby mal veľa času na svoju priateľku, ktorá v tom čase ešte študovala. Ukazovalo sa, že žije ukážkový život. Žiadne záväzky, práca, ktorá ho baví, láska… Lenže, tá jedného dňa odišla. „Cítil som mierny chlad z jej strany, ale ten ma bavil. Podporoval ma v tom, aby som ju každý deň dobýjal, cítil som sa tak neisto,“ povedal.

Čo nikdy nechcel, bolo začať si so svojou žiačkou. Lenže inak sa zrejme nedalo. „Strašne sa o mňa snažila, nedalo sa jej ubrániť. Odolával som však roky,“ povedal Peter po dvoch rokoch single života. Už ho však nebavilo chodiť každý deň do prázdneho bytu. Piť nechodil, žiadnu výraznú záľubu nemal. Čo iné mu ostávalo? „Ani internetu som nedôveroval. Zoznámil som sa s nejakými dievčatami na internete, no cítil som sa, akoby som prišiel na inzerát. Nebolo to dobré. Dva roky som odolával, kým ma to úplne zmohlo,“ povedal.

„Asi bola moja pravá.“ Rok to nevidel, lebo smútil za bývalou. A druhý rok mal rôzne strachy, ktorým nerozumel. „Bál som sa sklamania. No chodil som na tie stretnutia internetové, aby som nemal pocit, že kvôli tomu nerobím celkom nič,“ povedal. S Evou sa tajne stretol v kaviarni v inom meste. „Zafungovala chémia, vkuse sme sa mali o čom baviť, bolo to niečo veľmi výnimočné,“ povedal muž, ktorý s ňou teraz žije v jednej domácnosti.

Aj on tvrdí, že okamžite zistil, že má tú pravú. „Odrazu všetko išlo ako po masle. Nemusel som nič riešiť, pýtať sa sám seba, čo je vhodné jej povedať, čo radšej zamlčať. Všetko sa dialo samo.“ Predtým si však pre istotu a aj pre svoj dobrý pocit počkal, kým vychodila školu. „Aby som si nemusel vyčítať, že som si začal so svojou žiačkou.“

debata chyba
Viac na túto tému: #učiteľ #študentka

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...