Myslieť pozitívne je vždy výhodnejšie

Na pozitívne myslenie sa skutočne dá naprogramovať. Prepnite sa, hoci aj zakaždým, keď cítite, že sa rútite do negatívneho stavu.

09.10.2013 16:00
šťastná žena, pozitívna žena, single žena Foto:
Ilustračné foto.
debata

Pozitívne myslenie nie je žiaden výmysel. Vyskúšajte si to na sebe. Čo s vami robia negatívne správy, ktoré sa na vás valia z televízora či z rádia? Nezačnete sa hneď cítiť zle? Je to ako jed do žily. A naopak, ako sa cítite v prítomnosti charizmatického človeka, ktorý má optimizmu na rozdávanie? Cítite ten rozdiel? Potom ste už rozhodnutá. Tento pocit dávajte druhým, a to čo najviac a očakávajte, že sa vám bude vo veľkom aj vracať. Váš život bude kvalitnejší a krajší.

Aj prenajatý byt sa oplatí pekne si zariadiť, aj keď v ňom neplánujete ostať až do smrti. Obklopte sa krásnymi vecami, ktoré vo vás vyvolávajú pekné spomienky a úsmev na tvári. Čím viac pozitívnych vecí sa bude kopiť vo vašom živote, tým si ho budete robiť krajším a to pozitívne priťahovať. Nielen veci, ale aj ľudí. Ak neveríte, vyskúšajte to, aby ste to pocítili na vlastnej koži.

Ďalšie pravidlo, ktoré skutočne funguje, je odvrátiť sa od negatívnych vecí. Keď im budete venovať pozornosť, začne ich pribúdať. Jedna nespravodlivosť bude plodiť inú. Ak sa vám napríklad nepáči, ako sa k vám šéf správa, dokážete to svojím postojom zmeniť. Skúste sa nad to povzniesť, usmiať sa naňho. Vyskúšajte, čoho ste vďaka pozitívnemu postoju schopná a čo všetko sa ním dá dosiahnúť. Vezmite si ho ako svoju najsilnejšiu zbraň.

debata chyba
Viac na túto tému: #pozitívne myslenie

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...