Nedarí sa vám otehotnieť? Nezničte si kvôli tomu vzťah

Už tri roky ste manželmi a splodiť bábätko sa vám stále nedarí? Žiaľ, jediný recept vo vašom prípade bude pokoj.

03.10.2013 14:00
debata
Ilustračné foto. Foto: SHUTTERSTOCK
vzťah, sex Ilustračné foto.

Ak ste sa pristihli pri myšlienke, že neustále myslíte na svojho potomka – máte už dokonca dve verzie mien, ako sa bude volať a nenávistne pozeráte na všetky ženy s bruškom, len preto, že im sa to podarilo o čosi skôr ako vám. Ak vás navyše rozčuľujú frázy typu „všetko bude“ a vo vašich očiach sa už neraz objavili slzičky, mali by ste celý svoj život prehodnotiť.

„Ja som otehotnela po tom, ako sme sa s priateľom rozišli. On mi dal kopačky, lebo moja túžba po bábätku bola oproti tej jeho veľmi silná a už sme spolu ani nedokázali sexovať. Stále som to vnímala len ako príležitosť otehotnieť, už som si ten sex vôbec nedokázala užiť a on to cítil,“ povedala 29-ročná Alena. Rozchod bol pre ňu veľmi bolestivý.

„Stále som mala na mysli, že začínam odznova, že som na úplnom začiatku a ešte si vhodného partnera len idem hľadať,“ povedala ďalej Alena. Neskôr sa pristihla, že už na bábo vôbec nemyslí, čo aj bolo logické. „Plakala som za partnerom a rekapitulovala som, čo všetko som stratila. Vôbec som si nevážila, že som v ňom mala dobrodružného muža, ktorý nesedel len doma pri futbale s plechovkou piva ako kamarátkin partner,“ nariekala.

Po piatich mesiacoch, kedy si už myslela, že sa jej rozchod podarilo zvládnuť, sa mu chcela za všetko ospravedlniť. Ich koniec bol totiž hocijaký, len nie pekný. Stále to však odkladala, aby to nevnímal ako zámienku na ďalšiu komunikáciu a s tým obnovenie vzťahu. „Ja som sa aj chcela vrátiť, ale mala som hrdosť. Napokon, ja som náš vzťah neukončila,“ spresnila.

Nasledovalo stretnutie, ktoré sa zomlelo, ani nevedia ako a hlavne, Alena ani nedúfala, že sa ešte niekedy v živote stretnú. Čo však bolo „najvtipnejšie“, skončili uňho doma a otehotnela na prvý pokus. „Ešte som ho upozorňovala, aby si dal pozor,“ vysvetlila s odstupom času už s úsmevom na perách. Nikdy to samozrejme neoľutovala, len sa jej osvedčilo, že otehotnela v čase, kedy na to v podstate nemyslela.

debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah #splodiť bábätko

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...