Tipy, čo priniesť na návštevu

Pozvala vás kamarátka na návštevu, no nie na jednu noc, ale napríklad až na päť?

25.09.2013 12:00
návšteva Foto:
Ilustračná foto.
debata

K tomu vám dopredu avizovala, aby ste nič nenosili, ste jej hosťom, ona vás bude hostiť, robiť vám program a ešte u nej budete aj bývať? V takýchto prípadoch by ste mali vedieť, čo sa patrí a aj napriek výzve „nič nenos“, čosi predsa len priniesť. Nemusela by to byť len bonboniéra, mohli by ste urobiť aj tvorivejší dojem. Kamarátka to určite ocení.

Prejavte vďačnosť a pred tým, ako sa vyberiete na návštevu, niečo kúpte. O kamarátke približne viete, čo má rada. Ak ste si kúpili novú šatku, možno by ju potešila rovnaká. A nezabudnite si vziať aj svoju. Dáte jej tým najavo, že ste jej nedarovali niečo, čo ste kúpili a potom sa vám znepáčilo, ale niečo, čo sa veľmi páči aj vám. Ak má partnera a chce vám ho napríklad predstaviť, prineste maličkosť aj jemu. Môžete sa jej vyslovene opýtať, čo má rád. Mohla by to byť nejaká „luxusnejšia“ sladkosť.

Ak sa vám pobyt u kamarátky páči viac, ako ste si predtým predstavovali a cítite sa zaviazaná, kúpte ešte niečo alebo zavďačte sa počas pobytu. Postupovať by ste mohli podľa toho, čo vidíte v ich byte. Ako ho majú zariadený? Možno, že obom sa páčia magnetky, mačky, dekorácie, ktoré by ste počas pobytu mohli zabezpečiť. Možno, že im chýba originálny podstavec pod mydlo, ktorý po sebe zanecháte ako prekvapenie pred svojim odchodom. A samozrejme, nezabudnite na to najdôležitejšie: Upratať si posteľ!

debata chyba
Viac na túto tému: #návšteva #darček #zavďačenie

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...