Má pred vami tajomstvá? Čo to pre vzťah znamená?

Zamknutý telefón, heslo v počítači, tajné priečinky v stolíku kam vás nepustí. Mnoho mužov aj v dlhodobom partnerstve zvykne uzamknúť pred partnerkami svoje súkromie.

21.09.2013 08:00
muž, telefonovanie, komunikácia Foto:
Možno drsný manažér po večeroch ťuká básne do svojho mobilu.
debata

Môže sa v trinástych komnatách skrývať nepríjemné prekvapenie, alebo ide len o to, že každý človek má rád svoje súkromie, do ktorého nikoho nič nie je?

Sériový vrah? Asi nie!

Tá najmenej pravdepodobná možnosť je, že pred vami skrýva krvavé tajomstvá. Sérioví vrahovia navonok vždy pôsobili ako naozaj slušní ľudia, kým sa niekto nerozhodol otvoriť ich zamknuté dvere. Lenže v drvivej väčšine vzťahov ide o niečo celkom iné.

Milenka na obzore

Každá žena si od prirodzenosti tak trochu stráži svoj revír. Aj preto jej začne blikať v mozgu alarm, keď nemá všetko pod kontrolou. Začne sa to mobilom s heslom, potom prídu ďalšie tajomstvá. Nechce povedať, s kým ide von a kedy sa vráti. A vo vás hlodá obrovský chrobák podozrenia, či za tajomstvom nie je iná žena. Máte šancu 50 na 50, že máte pravdu. Treba však postupovať obozretne. Bol vždy partner tajnostkár, alebo sa ním stal postupne? Práve postupná zmena môže napovedať, že sa niečo deje. A samozrejme, čo to napovedia aj priestrelné výhovorky. Nie vždy však neprístupné miesta u partnera znamenajú, že vám zahýba.

Sám so sebou

Introverti, intelektuáli, kreatívni pracovníci. Citlivé duše, ktoré mali so zverejnením svojho súkromia neraz spojený výsmech či nepríjemné skúsenosti. Sú prirodzene citliví na svoj svet. Majú radi, keď ich nikto nevidí. Uchovávajú nedokončené diela, nápady, alebo sa chodia tajne vyblázniť. Možno drsný manažér po večeroch ťuká básne do svojho mobilu. Len tak pre seba, pre svoje súkromie, ktoré predstavuje najcitlivejšiu časť duše. Nemôže byť odhalené, pokiaľ sám nechce. Vtedy je miešanie do súkromia tak nepríjemné, že mnoho mužov radšej zdupká od „špiónky“, hoci za tým nemuseli byť sklony k nevere.

Odovzdanosť či tajomstvo?

Otázka, ktorú nerozrieši nikto. Podľa zákona majú aj manželia právo na súkromie a listové tajomstvo je nedotknuteľné. Podľa toho by mali byť aj smsky, e-maily a ďalšie osobné veci, ale až 60% partnerov sa tajne špehuje. Ak má partner chuť byť odovzdaný do posledného písmena, je to rozhodnutie rovnaké, ako fakt, že si chce uchovať isté hranice nepriestrelnosti. Netreba príliš pátrať, čo je za nimi. Navyše, ak všetko funguje, zbytočným odhalením riskujete, že sa všetko pekné zosype. Trináste komnaty by mali ostať zatvorené nielen v rozprávkach, ale aj v bežnom živote.

debata chyba
Viac na túto tému: #muž #nevera #milenka #telefón #tajomstvo

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...