Najprv rozchod a teraz vás chce späť?

Dať mu druhú šancu? Ako sa pokúsiť o nový vzťah s partnerom, ktorý vám dal zbohom?

18.09.2013 14:30
láska, rozchod, druhá šanca Foto:
Láska na druhý pokus? Môže to vyjsť.
debata

Rozchod býva veľmi bolestivou skúsenosťou. Keď vzťah ukončí muž, treba sa vyrovnať s množstvom otázok a citov, ktoré rozchod so sebou prinesie. Ako sa však zachovať v momente, keď vás chce muž, ktorý vám dal zbohom, späť? Najmä treba myslieť na to, že ak prikývnete, mali by ste budovať nový vzťah a nie obnovovať ten, ktorý už raz stroskotal… Ako na to?

Nechajte si čas. Uvedomujete si, že napriek všetkému ho milujete a chcete s ním byť. Ale váš vzťah ukončil on a zrejme mal na to nejaký dôvod. Preto sa k nemu nevracajte zo dňa na deň, neskáčte do vzťahu rovnými nohami. Premýšľajte, analyzujte, rozprávajte sa. Vyjasnite si veci, ktoré nefungovali a nechajte si všetko dôkladne prejsť hlavou.

Dovoľte mu, aby vás presvedčil, že ste preňho jediná žena na svete. Nechajte ho, aby vám prejavoval lásku, snažil sa o vašu dôveru, o odpustenie. A to sa predsa nedá stihnúť za týždeň. Užívajte si jeho pozornosť aj fakt, že uzná svoju chybu. Buďte milá a zhovievavá, ale na druhej strane nepovedzte mu vaše „áno, chcem ťa späť“ priveĺmi rýchlo.

Naštartujte s novým motorom. Nie, minulosť sa nedá len tak jednoducho hodiť za hlavu, ale aj tak by ste mali hľadieť skôr do budúcnosti. Z chýb minulosti sa poučte, majte ich niekde uložené, ale nezaťažujte sa nimi stále dookola. Ak už dáte vašej láske novú šancu, urobte to so všetkým elánom, ktorý vo vás je. Nový štart potrebuje množstvo pozitívnej energie, ale máte to šťastie, že láska sa o to zväčša postará.

Už nie je čas, aby ste jeden druhému v niečom klamali. To, že cítite isté obavy je predsa normálne. Ale neduste ich v sebe. Priznajte partnerovi, že hoci mu dávate novú šancu, nie je to úplne bez obáv. Spoločne musíte nájsť vo vzťahu veci, ktoré treba vylepšiť. Odhaliť svoje slabé stránky, aby ste ich spolu mohli zveľadiť. Dajte mu možnosť, aby to tento raz urobil o čosi lepšie. Ale bez vašej pomoci to nepôjde. Na obnove vzťahu musíte pracovať spoločne, nechať to len na partnerovi by nebolo fér, hoci vás opustil práve on. Už je načase, aby ste spolu žili ako tím.

Odpustiť partnerovi, že vám dal zbohom, nebude ľahké. Ale dá sa to. Prekonajte obavy a otvorte mu svoje srdce. Už ste prišli na to, prečo sa váš vzťah rozpadol? Už viete, prečo od vás odišiel? Ak ste si tieto veci vyjasnili a vy ste ich vstrebali a pochopili, je čas partnerovi odpustiť. Ak ho vezmete späť, mali by ste mať minulosť vášho vzťahu vyriešenú. Obaja musíte byť presvedčený, že spoločná budúcnosť je to, čo chcete. Vzťah nemôže budovať len on iba preto, že vás opustil.

Aj keď viete, že spolu je vám najlepšie a prijali ste myšlienku na druhú šancu, ponechajte si svoju individualitu. Nestaňte sa na partnerovi závislou, majte dostatok priestoru aj pre svoj život, svojich priateľov a svoje záľuby. Láska by vás mala povznášať, nie dusiť. Nesmiete sa báť, že vás opäť opustí. Vzťah obnovte až vtedy, ak ste si istá, že vám chce navždy. Žiadne kompromisy v tomto prípade nie sú na mieste.

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #druhá šanca

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....