Povedzte mu, čo vo vzťahu chcete

Ak sa budete len usmievať a mlčať, len ťažko si splníte vo vzťahu svoje túžby.

16.09.2013 17:00
rozhovor, láska, muž a žena Foto:
Odhodlajte sa na rozhovor, partner vás pochopí.
debata

Ak žijete s partnerom v pomerne čerstvom vzťahu, môže byť pre vás obtiažne pýtať sa na isté veci či žiadať odpovede na niektoré otázky. Pritom pre vás to môžu byť životne dôležité veci, ktoré vám nedajú spávať. Ale ako sa odhodlať? Čo je dôležité uvedomiť si predtým, ako idete voľačo žiadať od partnera?

Vy sama si urobte v hlave istý plán, ako by mal váš vzťah vyzerať. Ak viete, čo od neho očakávate a čoho sa rozhodne vzdaťnemienite, ste na dobrej ceste. Pretože len ťažko môžete od partnera žiadať čosi, čo ani sama neviete pomenovať. Pritom je veľmi dôležité, aby ste mali v istom veku už niektoré veci ujasnené. Veď nejde o maličkosti…

Pre každého je „dôležité“ čosi iné. Pre vás to môže byť otázka rodiny, pre partnera zasa kariéra. A to je len jeden príklad. Sú však isté plochy, ktoré by sa rozhodne mali prekrývať, ak chcete spolu dlhodobo žiť. A tak sa netajte svojou túžbou precestovať svet predtým, že budete matkou. Alebo naopak, povedzte mu, že vaše srdce túži po rodine a chcete pre to urobiť maximum.

Vážne témy sa nepreberajú pri raňajkách. Ani vy o svojich túžbach nehovorte len tak, mimochodom. To by sa na ne mohlo veľmi rýchlo zabudnúť. Správne načasovanie je polovicou úspechu. Ak už sa do takejto debaty pustíte, skúste byť konštruktívna celý rozhovor ukočírujte. Aby ste sa dopracovali k nejakým záverom či zisteniam, aby ste zaspávali spokojná, že ste vaše túžby zo seba konečne dostali. Potom je už len na partnerovi, aby sa k nim vyjadril.

Nehrajte sa na absolútne spokojnú žienku. Touto hrou totiž uškodíte najmä sebe. Partner bude šťastný, ako si rozumiete a ako všetko klape. Jemu sa to tak bude javiť. Keď mlčíte a len sa usmievate, muž predsa nemôže pochopiť, že vám niečo dôležité vo vzťahu chýba. Zahoďte strach a zábrany, je to predsa váš partner, ktorému sa môžete zdôveriť. A hoci možno začnete opatrne, nesmelo, uvidíte, že napokon vás pochopí.

Buďte úprimná najmä k sebe. Ak máte strach o niektorých vašich túžbach hovoriť, možno to bude aj tým, že cítite, že muž po vašom boku to vidí úplne inak. Ale to nie je dôvod v sebe veci dusiť. Dohovie, možno pochopí, akým smerom chcete ísť a príde na to, že on chce presne to isté. Len to nevedel dať najavo. Niekedy je ostych z dôverných rozohovov naozaj veľký. Obaja partneri čakajú, čo urobí ten druhý. Ale na to nie je dôvod. Nestrácajte čas ani zbytočnou ustráchanosťou, ani hanblivosťou. Vaše túžby premeńte na realitu.

debata chyba
Viac na túto tému: #sen #rozhovor #partner #túžba

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...