Ako dať zbohom vášmu zlému chlapcovi?

Zlý chlapec vás magicky priťahuje. Milujete ho, priam šialene. A on?

08.09.2013 14:00
nešťastná láska, rozchod, koniec Foto:
Opäť ste mu uverili a on vás sklamal?
debata

Aj vy ste podľahli čaru „zlého chlapca“ a postupne ste uviazli v zamotanom vzťahu, ale stále ťažko zamilovaná? Trápite sa, ste so silami na konci, ale pre definitívny rozchod sa nedokážete rozhodnúť. A keď sa aj rozhodnete, po niekoľkých dňoch ste opäť tam, kde ste boli. Vo vzťahu so zlým chlapcom. Ako sa dostať z takéhoto začarovaného kruhu? Musíte veriť argumentom a rozumu. To by vás malo nasmerovať na správnu cestu.

Nie je načase, aby ste samú seba prestali klamať? Láska je jedna vec, ale keď vás ničí, to je už o čomsi inom. Vy ho zrejme milujete viac ako on vás a v tom je problém. Ale nie jediný. Aj vaše predstavy o vzťahu sú zrejme absolútne odlišné. Zlý chlapec vás klame, využíva, podvádza, ničí. Ale potom vás dokáže prekvapiť a ukecať a vy mu uveríte úplne všetko. Vie, ako na to, so ženami má bohaté skúsenosti a tak sa hrá, kým to ide. A vy mu veríte všetko, aj maximálne absurdné príbehy. Aj to, že ste preňho jedinou na svete. Aj to, že si vás chce vziať za ženu a že bude „sekať“ dobrotu… Ale priznajte si, splnil niekedy svoje sľuby? Určite nie… Koľkokrát ste si povedali, že už mu neuveríte? Tak nadišiel čas, aby ste už neverili jeho rozprávkam.

Na papier si spíšte veci, ktoré sa vám vo vzťahu nepáčia a vedľa tie, ktoré naopak, áno. Ako vyzerá výsledné porovnanie? Určite je negatív viac. A to by už mal byť pre vás rozumný argument, že vzťah so zlým chlapcom vám ubližuje. Spomeňte si, kedy ste boli psychicky dlhodobo „v pohode“. Kedy ste ako šialená nechodili po byte sem a tam a zúfalo nečakali na jeho príchod? Kedy ste celý týždeň prežili bez sĺz a hádok? Už si ani nespomínate? Tak to zrejme nie je práve znak zdravého vzťahu.

Nechajte si poradiť od najbližších. A prestaňte sa hnevať, keď vám dookola opakujú, aby ste od neho odišli. Vypočujte si ich argumenty, nechajte si ich prejsť hlavou a v kľude rozmýšľajte. Nemajú náhodou pravdu? Neobraňovali ste dlhé mesiace muža, ktorý si vás ani nevážil? Ktorý vás mal „len tak, mimochodom“. Kedy ste celú ťarchu nepodareného vzťahu nosili výlučne na svojich pleciach?

Od zlého chlapca musíte odísť rýchlo. Inak sa môže stať, že vaše rozhodnutie opäť naštrbí krásnymi rečami, lichôtkami, sľubmi, výmyslami. Odíďte a prerušte všetky styky. Žiadne vypisovanie správ ani mejlov, žiadne telefonáty. Na istý čas sa izolujte, aby ste zvládli odlúčenie. Nepýtajte sa priateľov, čo robí, nesledujte jeho profil na sociálnej sieti. Nemôžete podľahnúť pokušeniu opäť mu uveriť, hodiť sa mu okolo kroku a vstúpiť do tej istej rieky už po stý raz.

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #zlý chlapec #klamár

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...