Buďte partnerkou! Nie jeho matkou či šéfkou

Niekoľkoročný vzťah by vás nemal prevalcovať. Ostaňte veselou, príťažlivou a milou partnerkou.

06.09.2013 13:00
žena, nepríjemná, hádka, hnev, mrzutá, Foto:
Kam sa podelo to milé žieňa, ktorým ste pred rokmi boli?
debata

Každá žena sa po niekoľkých rokoch vzťahu mení. Mali by ste si však dať pozor na to, aby sa z vás nestal niektorý z nasledovných typov žien. To by ste totiž mohli o vášho drahého ľahko prísť.

Večne nespokojná

Tak tomu sa hovorí klasika. Zatiaĺ, čo muž si chce vychutnávať domácu pohodu, vy mu nenecháte ani chvíľu pokoja. Večne máte na jazyku nejakú výčitku. Stačí, aby prekročil prah bytu a už ho zasypete ponosmi rôzneho druhu. Od pohodených ponožiek v obývačke až po staré auto, ktoré by ste chceli vyymeniť za nové. Negatívna energia a nespokojnosť sa okolo vás šíri všetkými smermi a je len otázkou času, kedy vášho partnera prevalcuje.

Priveľmi starostlivá

Pozor! Nezmeňte sa na jeho matku či opatrovateľku. Ste jeho partnerka a na to myslite. Je fajn, keď mu uvaríte jeho obľúbené jedlo alebo kúpite pekný sveter na zimu. No pamätajte na to, že on nie je malé dieťa. Nepotrebuje mať stále všetko pripravené, nepotrebuje byť stále pod kontrolou. Je dospelý a vo svete sa orientuje celkom dobre. Sám trafí k lekárovi aj do neďalekej večierky.

Neupravená

Poviete si, že on vás predsa miluje prirodzenú. To je v poriadku. Nemusíte ho večer čakať vyobliekaná ako do divadla. Ale rozhodne zabudnite na vyťahané tepláky a neforemné tričko. Ani vlasy nemusíte mať stále zopnuté gumičkou. A čo nohy? Opäť ste si ich nestihli depilovať? Ak chcete byť pre vášho partnera stále príťažlivá, musíte sa o seba starať. A určite aj vy budete mať pri pohľade do zrkadla lepší pocit.

Nadmieru sebestačná

Od doby, kedy ste sa spoznali, prešlo niekoľko rokov. Vám sa podarilo kariérne vypracovať, s čím súvisí aj výška vášho príjmu. Je skvelé, že sa dokážete postarať o rodinu, ale robte to rafinovane. Neberte mužovi pocit, že aj on je dôležitý. Nejde predsa len o peniaze. Keď máte v zamestnaní vedúcu pozíciu, doma už „nešéfujte“. Nemajte partnera „na povel“ ako svojich podriadených. Berte ho ako rovnocenného partnera.

Stále vyčerpaná

Možno vo vašom spoločnom živote nastala zmena, ktorá prevrátila všetko naruby. Máte priveľa starostí aj povinností. Ste v jednom kole, nestíhate sa poriadne ani nadýchnuť. Spomaľte! Relaxujte! Nemusíte predsa stíhať úplne všetko a dokonca na 100 percent. Potom vás partner vidí „polomŕtvu“ ako sa ťaháte do postele, bez slova, bez úsmevu, bez života.

debata chyba
Viac na túto tému: #dlhoročné partnerstvo #šéfka #opatrovateľské služby

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...