Mýty o dlhotrvajúcich vzťahoch? Nemusia platiť

"Zaručené" pravdy sa nemusia týkať každého vzťahu. Aj vy ste počuli o nasledujúcich mýtoch?

02.09.2013 16:30
láska, sex, vášeň Foto:
Ste spolu roky a stále šťastní? Super!
debata

Mýtus: Sex je nudný

Sex je taký, aký si ho dvojica urobí. Ak sa partneri milujú a stále sú presvedčení, že chcú byť spolu, ich sexuálny život rozhodne nemusí stagnovať. Práve naopak. Je síce iný, ako v období najväčšej zamilovanosti, ale stále skvelý. Ako je to možné? Ľudia majú po rokoch naozaj pevný vzťah a dokážu bez rozpakov hovoriť o čomkoľvek. Aj o tom, že ich sexuálny život nie je v istom momente dobrý. A tak ho dokážu vylepšiť. Sú ochotní experimentovať, používať rôzne sexuálne hračky, plniť sny partnerovi. Pretože aj o tom je láska.

Mýtus: Život postráda vzrušenie

Ak ste v pevnom vzťahu s človekom, ktorého milujete a obdivujete, vždy príde čosi nové. Váš partner sa mení a ním sa mení aj váš vzťah a spoločný život. Milovať znamená aj spoluprežívať úspechy toho druhého. Sledujete, ako váš partner „rastie“. A to aj vďaka vám. Malé vzrušenia prináša predsa každodenný život bez ohľadu na to, či ste spolu mesiac alebo päť rokov. Ide o uhol pohľadu, všetko môže byť ružové, ale naopak, aj čierne. Preto si treba vo vzťahu aj po rokoch hľadať tie krajšie veci, také, ktoré vás dokážu „naštartovať“. Potom rozhodne nemôže bť ani reči o tom, že by ste ako pár postrádali vzrušenie.

Mýtus: Vzťah sa časom dostane do slepej uličky

Nie vzťah ľudí, ktorí sú v pohybe. Čo znamená takí, ktorí nenechajú lásku len tak dodýchať. Aj to chce istý cvik, ale určite sa to dá zvládnuť. Ak vzťah napreduje, hoci po krôčikoch ale predsa len napreduje, slepá ulička nehrozí. Komunikácia, humor, trocha irónie… Určite aj vy poznáte páry, medzi ktorými to aj po rokoch iskrí. Ich slovné hry sú vzrušujúce aj vtipné. A taký je aj ich spoločný život. Komunikáciu medzi sebou nenechali „zomrieť“. Určite sa hádajú, ale ich hádky sú konštruktívne a končia sa udobrením. V slepej uličke končí vzťah, kedy už ani jeden z partnerov nemá záujem na vzťahu pracovať.

Mýtus: Vzťah pochová „útok z vonku“

Áno, každý vzťah je vystavený skúškam. Ťažkým aj ľahším. Dvojica nežije vo vzduchoprázdne, kde by ani jeden z páru neprichádzal do styku s inými ľuďmi. A tí môžu predstavovať ohrozenie. Paradoxne, niekedy je práve takéto ohrozenie „reštartom“ dlhotrvajúceho vzťahu. Dvojica si uvedomí, že ostať spolu je oveĺa lepšie, než podľahnúť lákaniu nepoznaného a kdesi inde skúšať čosi od začiatku. Prežitá minulosť a živá prítomnosť je krásnym „spojivom“, ktoré odrazí útoky z vonku.

debata chyba

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...