Keď má pocit, že míňa viac ako vy

Má váš partner pocit, že míňa viac, dokonca neporovnateľne viac peňazí ako vy?

30.08.2013 14:00
láska, dovolenka, peniaze na dovolenku,... Foto:
Spoločná dovolenka áno. Ale kto to zaplatí?
debata

Tiež zarábate, preto sa mu to zdá nespravodlivé. Peniaze sú vo vzťahu nepríjemná téma. Všetci by sme túžili po mužovi, ktorý by ich vedel zarobiť, ideálne, keby nám z každej výplaty niečo kúpil. A najideálnejšie, keby sme vlastne nemali žiadne výdavky. Realita je však iná a pre „pokoj v rodine“ treba robiť aj nepríjemné ústupky.

Nikto vám neradí, že by ste mali začať platiť viac ako on, len aby bolo doma ticho. To nie. Nepríjemné to však bude aj v prípade, keď bude porovnávať každé euro, zapisovať si svoje výdavky do zápisníčka a na konci mesiaca žiadať o doplatenie rozdielu. To by ste sa už zrejme prestali cítiť ako priateľka, vo vzťahu by ste fungovali ako taká ekonómka. A vôbec by ste nemali pocit, že si vás tento muž, s ktorým zdieľate domácnosť, váži. Alebo zaslúži.

Elegantným riešením, ak sa to týka povedzme dovolenku, ktorú si ani jeden z vás nenechá v lete ujsť, je akýsi spoločný účet. „Mám dobrého priateľa, len je jednoducho lakomý. Áno, je to jeho najhoršia črta, ktorú celý život trpím a učím sa s ňou žiť,“ povedala 27-ročná Soňa, ktorá s Borisom žije už sedem rokov. Jedného dňa prišla na skvelý nápad. „Založili sme si spoločný účet a dohodli sme sa, že naň budeme obaja mesačne posielať dvadsať eur.“

Dvadsať eur veľa nebolo, dokonca Borisovi sa to zdalo nič, keďže práve prestal fajčiť. „Tento účet slúžil na dovolenky. Keď sme išli v lete do Talianska, vybrali sme všetky úspory, čo sme tam mali. Tie peniaze sme vtedy nielenže akoby našli, ale mali sme radosť z toho, že ich budeme môcť minúť. Míňali sme ich spoločne a nikto nepočítal, kto koľko. Jednoducho, boli spoločné a hotovo,“ skonštatovala Soňa.

debata chyba
Viac na túto tému: #peniaze #míňanie peňazí #spoločné úspory

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...