Aj vás bolí rozchod? Nie ste sama

Koľko rozchodov ste už museli v živote rozchodiť? Jeden, dva alebo desať? Boleli rovnako?

28.08.2013 12:00
plačúca žena, nešťastná žena Foto:
Ilustračné foto.
debata

Možno si na ten prvý rozchod ani nepamätáte. Pretože ste ho iniciovali, málo ste málo rokov a boli ste príliš hlúpa na to, aby ste sa zaoberali tým, ako sa cíti ten, ktorého opúšťate. Dnes si už dobre uvedomujete, že ste ho ani trochu nemilovali. Inak by ste hľadali riešenia. Inak by ste boli stále spolu.

Možno, že druhý rozchod už bol dramatickejší. A prišiel po dlhých rokoch single, ktorým ste nerozumeli. Začali vám tikať biologické hodiny a vy ste sa potešili, že už lepšie to ani načasované byť nebolo. Žiaľ, osud sa s vami zahral a vy ste sa príliš mýlili. Áno, aj toto je život. Stalo sa to aj ostatným, nie ste prvá. Na niečo vás chce tento zážitok upozorniť.

Ako zvládnuť situáciu, ktorá sa nám od začiatku zdá neznesiteľná? Priatelia sa naňho pýtajú, začínate žiť „odznova“, bez neho, ste smutná, nič z toho, čo predtým, vám už nerobí radosť, máte výčitky svedomia, hľadáte vinu v sebe a čo je najhoršie, ten, čo vám tak strašne ublížil, vám odrazu brutálne chýba a nahovárate si, že odteraz žiaden deň bez neho nebude mať význam a vy už nikdy nič nestretnete?

Riešením je bolesť si „užiť“. Jednoducho, nemáte na výber. To, že vás rozchod bolí, znamená, že muža, ktorý sa s vami rozišiel, ste veľmi milovali. Určite nie ste taká naivná, aby ste si mysleli, že odpútavanie urýchlite. Nie, príde to samo. Jediné, čo môžete robiť, je nezadržiavať emócie. Naopak. Sledujte, čo s vami rozchod robí. A povedzte si, že čím viac trpíte, tým lepšie niečo vás čaká.

Prehry niekedy znamenajú výhry. A toto bude jedna z nich. Posilniť sa môžete hocičím. Nenechajte sa vyrušiť ani dňami, ktoré prídu po mesiacoch a v ktoré sa budete cítiť horšie ako deň po rozchodu. Prídu, aby dali o sebe vedieť. Vy však viete, že tam už nepatria, že ste už ďaleko.

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #bolesť v srdci

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...