Kedy druhá šanca v priateľstve nemá zmysel?

Odpúšťať, to je na mieste v akomkoľvek vzťahu, v partnerskom aj priateľskom. Dať však šancu znamená v priateľstve pokračovať. Občas to zmysel nemá.

21.08.2013 10:30
kamarátky Foto:
Niektorých ľudí stretneme len na krátko.
debata

Je to podobne ako v partnerstve. Možno ste sa stretli dvaja kvalitní ľudia, no jednoducho sa k sebe nehodíte. Vtedy treba priateľovi odpustiť, no nedávať mu ďalšiu šancu. Uvedomte si, že nerobíte nič nekalé, jednoducho, v živote to už tak chodí. Ľudia sa rozchádzajú a schádzajú.

„Keď som si chatovala s mojou najlepšou kamarátkou, prišli sme na to, že dokážem hocikoho len tak odpísať. Ona mi písala, že ona to nevie a keď si niekoho po čase obľúbi, nedokáže za ním spraviť hrubú čiaru. Tých najnepríjemnejších ľudí len zatlačí niekam do úzadia. Žijú v jej živote, len už nie tak intenzívne,“ prezradila 24-ročná Elena.

Keď sa zamyslela nad tým, ako to má ona, žasla. „Ľahko som sa s ľuďmi skamarátila a ľahko som sa s nimi potom aj rozkmotrila. A keď mi ich vymenovala, koľko ich bolo, zľakla dom sa a niektorých som si preto chcela privolať späť do života,“ porozprávala ďalej Elena, ktorá už dnes vie, že urobila chybu.

„Nedomyslela som to a zasa prevážila moja prchkosť. Uvažovala som nad tým, prečo som sa prestala kamarátiť s Milkou. Prišla som na to a zdalo sa mi, že je to odpustiteľné. Napísala som jej preto, ospravedlnila som sa, hoci som nemala za čo a už sme boli opäť kamarátky.“ Po krátkom čase sa však vynorili ďalšie problémy, kvôli ktorým kamarátstvo s Milkou ukončila.

„Bola som šťastná, že už nie je súčasťou môjho života,“ spomína Elena. Keď ju aj teraz začala podceňovať, pripomenulo jej to minulosť. A nazbieralo sa toho viac. „Viem, že nikto nie je ideálny, ale jednoducho, Milka mala vlastnosti a postoje ku mne, ktoré som jednoducho nevedela a nechcela tolerovať. Vtedy som sa poriadne poučila. A zmierila som sa s tým, že budem mať radšej zopár dobrých kamarátok. Známym sa už budem otvárať pomalšie a hlavne opatrnejšie,“ skonštatovala.

debata chyba
Viac na túto tému: #druhá šanca #odpustiť #kamarátstvo

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...