Uvoľniť sa... Ale ako?

Čítate všade, že v ceste za vašim snom, nech už je akýkoľvek, vám pomôže uvoľniť sa, prestať naň myslieť?

03.08.2013 14:00
dovolenka, more, leto pláž, bazén, opaľovanie,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Keď prenasleduje sen

Teoreticky to viete, no to, čo neviete je, ako to spraviť. Ako sa uvoľniť do takej miery, keď vás sen neustále prenasleduje, či ste doma, v práci alebo na dovolenke? „Strašne som chcela chlapa. Ale až tak, že každého, ktorého som stretla, som považovala za potenciálneho partnera, predstavovala som si okamžite, že s ním žijem, čo asi riešime. Ja viem, že to bolo choré,“ hovorí 28-ročná Diana.

Zrádzam svoj sen

Ona dokonca považovala dni, mesiace a týždne, kedy na svoj sen nemyslela, za premárnené. „Stále ma prenasledoval pocit, že svoj sen zrádzam, že keď naň prestanem myslieť, on prestane existovať.“ To však nebola pravda a jeho realizácia by sa urýchlila, ak by naň, paradoxne, myslieť prestala.

Vystrihnem ho zo života

Keď sa sama seba spytovala, ako by to asi spravila, napadla jej jedna vec. O zmanipulovaní seba už veľa čítala a počula. Vedela, že nemôže myslieť na to, že na niečo nemyslí. Išla na to inak. „Nahovorila som si, že mesiac, ktorý ma čaká, existovať nebude. Jednoducho, vystrihnem ho zo svojho života a nebudem myslieť na nič, iba na to, ako si oddýchnem,“ povedala ďalej Diana.

V súlade s uvoľnením

Odišla sama k moru v čase, kedy už ostatní ľudia boli dávno po dovolenke. „Nič som si nezakazovala, len som to tak plánovala,“ uistila. A potom robila to, čo bolo s uvoľnením v súlade. „Robila som činnosti, ktoré sa uvoľneniu najviac podobali. Veľa spánku, veľa pohody, veľa slnenia a veľa kúpania.“ Keď sa vrátila domov, cítila, že jej to pomohlo. Jej myseľ sa dostala na iný level.

Ako vymenená

„Ani som netušila, koľko som z tej dovolenky načerpala a koľko ma naučila,“ priznala. Síce sa na nej nezoznámila s nijakým novým mužom (len s dobrou partiou), domov prišla ako vymenená. „Stále som cítila, že nejaká som iná. Začala som na nej síce s pozitívnymi afirmáciami, no neverila som, že už účinkovali. Ja som si tam asi išla po ten pokoj, ktorý som potrebovala získať,“ zhodnotila.

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #uvoľnenie #sen

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...