Návod, ako jednoducho odpustiť kamarátke

Nech už ste sa pohádali z hocijakého dôvodu, stále musí existovať cesta, ako sa ospravedlniť, obnoviť priateľstvo, začať odznova...

30.07.2013 15:30
kamaratky Foto:
Chcete obnoviť priateľstvo? Nebude to ťažké!
debata

Niektoré vzťahy ostávajú nedopovedané. No vy to nedopusťte. Ak vám kamarátka vyslovene neprebrala muža alebo vás s ním nepodviedla pred vašimi očami (skôr on s ňou), tak jej všetko odpusťte. Viete predsa už dávno, že ak neodpustíte, bude to páliť len a len vás. Odpustenie súvisí s uzmierením.

Ak ste odhodili „hrdosť“, ktorá nemá žiaden zmysel, urobte čokoľvek. Už nič nemôžete stratiť. Práve teraz to vyzerá, že ste rozhnevané, možno naveky, no sledujte, čo z toho spraví pozitívny prístup a najmä úsmev. O tom sa hovorí, že by mal zmiasť aj nepriateľa. Ak kamarátku nečakane stretnete v meste, pozdravte ju, akoby sa nič nedialo. Ak to šťastie nemáte, urobte to inak.

Všetci sa zdráhame spraviť ten povestný prvý krok, lebo sa bojíme odmietnutia. Predstavte si len, ak ona vaše ospravedlnenie neprijme, mrzieť to neskôr bude len ju. Vy ste už krok, ktorý ste plánovali spravili a možno si vďaka nemu vrátite „dušu na miesto“. Skôr je však pravdepodobné, že ak vezmete vinu na seba, všetko zafunguje a už onedlho sa budete spolu znova smiať na spoločných zážitkoch.

Ak nechcete zahrať scénku, ktorá by hovorila o tom, že vinu na hádke ste mali vy, uhrajte to neutrálne. Ospravedlnenie začnite vetou: Už je to tak dávno, čo sme sa pohádali, že už vlastne ani neviem, prečo to bolo. A je jedno, ako to bolo, navrhujem, aby sme sa uzmierili. Elegantne tým potriete svoju vinu či nevinu a už len budete čakať, čo vám tento krok prinesie.

debata chyba
Viac na túto tému: #priateľstvo #hádka #uzmierenie

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...