Čo môže byť za tým, že sa neozýva?

K veľmi bežným porozchodovým pocitom patrí aj želanie, aby sa priateľ znovu ozval. Aby nám dal v ťažkých chvíľach pocit dôležitosti, aby nám pohladkal ego, ukázal, že aj on má emócie.

29.07.2013 16:00
muž, rozmýšľajúci muž Foto:
Aj muži majú srdce.
debata

Aby nám dal v ťažkých chvíľach pocit dôležitosti, aby nám pohladkal ego, ukázal, že aj on má emócie. Ak to tak však ani zďaleka nie je – čo je za tým?

Uľavilo sa mu

Aj toto môže byť dôvod, prečo sa muž po rozchode úplne odmlčí. Tešte sa, je to stále lepšie, akoby tlačil kaleráby do hlavy a navrhoval vám, aby ste ostali priateľmi. To sa skutočne môže stať, hoci tomu momentálne vôbec neveríte, návrhy tohto typu vám však po rozchode pomôžu úplne najmenej. Tak sa teda upokojujte tým, že by to mohlo byť aj horšie. Napokon, to, že sa mu po niekoľkoročnom vzťahu, v ktorom ste ho, povedzme, dusili, uľavilo, neznamená, že sa mu o mesiac-dva, keď mu to celé dôjde, nepriťaží.

Má hrdosť

Možno, že by sa vám ozval, ale rozišli ste sa príliš zle na to, aby nabral odvahu. Muži majú svoju „hrdosť“ a občas uvažujú úplne inak ako ženy. Kým žena čaká, aby sa jej ozval, ak má záujem, muž môže poriadne váhať, zvlášť, ak ste ho urazili. Nezabúdajte na to, že muža urážajú iné veci, ako ženy. Aj vyhodenie z facebooku (z vašej strany) môže považovať za definitívne. A možno potrebu kontaktovať vás stále má, no hrdosť mu to nedovolí.

Nemá odvahu

Aj muž sa bojí pocitu zlyhania. Donemoty môže dumať nad tým, že by sa k vám aj vrátil, ale čo keď jeho city opätovane zraníte? Táto obava môže byť pre muža, rovnako ako aj pre ženu taká silná a predtucha bolestivá, že sa radšej rozhodne pre cestu niekoľkoročnej samoty…

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #ticho #muž

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...