Príbeh: Potrat znamenal koniec nášho vzťahu

Ak by mohla niečo vo svojom živote vymazať, určite by to bol vzťah s Marekom. Nebyť toho, bola by Ina relatívne šťastný človek.

24.06.2013 17:00
rozchod, partnerske problemy Foto:
Láska vie poriadne zabrať.
debata

Poznali sa od základnej školy. „Bol to môj spolužiak, nič výnimočné,“ povedala Ina na jeho adresu. Čosi sa však zmenilo vo chvíli, keď ho prijali na rovnakú strednú školu, ako ju. Takže opäť boli spolužiaci. A sedeli dokonca spolu v lavici. „Nemohli sme si vyberať, jednoducho to tak vyšlo, lebo sme boli na konci abecedy. Takto sa vyvinul ich vzťah, ktorý bol najprv kamarátstvom. "Nikdy by som si nepomyslela, že z toho bude niečo viac,“ spomína Ina a dodáva, že škoda, že to tak neostalo…

Na stredoškolskú lásku však ani náhodou nespomína v zlom. "Bol to klasický vzťah so všetkým, čo k tomu patrilo. Marek bol sebavedomý, chcel ma. Predstavil ma rodičom, chodili sme spolu na dovolenky, na koncerty, na diskotéky. Mali sme spoločných priateľov aj záľuby. Všetko bolo v pohode – teda aspoň do tej chvíle, keď Ina nezačala túžiť po rodine.

Nie. Nikdy sa tak otvorene na túto tému nerozprávali, takže Ina ani poriadne nevedela, aký ma na budúcnosťou s ňou názor. „Občas kamaráti zo žartu prehodili, že už sa pokúšajú robiť dieťa a pýtali sa aj nás. Vždy sa to obrátilo na srandu, kým som sa dostala k slovu ja,“ spomína Ina, ktorá jedného dňa neplánovane otehotnela. Pár sa totiž spoliehal len na plodné a neplodné dni.

Keď si Ina rekapitulovala to obdobie, predtým sa jej už zopár týždňov zdalo, akoby sa preklápali do nejakej krízy. „Obaja sme však mali veľa práce a mne sa to skutočne nechcelo riešiť,“ povedala. Tam niekde už však vznikali Marekove pochybnosti o tom, či je Ina skutočne preňho „tá pravá“. A zrejme ju v tých dňoch prestal milovať. Keď mu do týchto bezsenných nocí oznámila, že čakajú dieťa, bol to preňho šok, ktorý nepredýchal.

„Veľmi sa snažil to maskovať, no nešlo mu to. Bolo to emotívne obdobie. Aj sa chcel hnevať, no nemal na koho. Aj strašne nechcel to dieťa, aj prechádzal etapami smútku a občas pociťoval aj radosť z toho, že sa stane otcom. No vždy tá neistota prevážila a začal trpieť depresiami,“ vysvetlila Ina, ktorá na základe týchto skutočností tiež brala svoje tehotenstvo skôr ako tragédiu.

Marek začal utekať. Začal sa skrývať pred realitou, hľadať si rôzne cestičky, aby sa k Ine opäť vrátil, pretože nemal to srdce opustiť ju, no predovšetkým toho malého tvora, ktorý sa jej rysoval pod srdcom. „Bolo to náročné obdobie. Ja som však po troch mesiacoch nečakane potratila,“ prezradila so smútkom Ina, ktorá sa až po rokoch, keď otehotnela s tým pravým, vyliečila z nešťastia, ktoré ju postretlo.

A čo spravil Marek? „Ten to vnímal osudovejšie. Nášho malého človiečika ešte ako človiečika nevnímal. A po tejto informácii už nemal žiadnu motiváciu "stepovať“ po mojom boku. Asi to tak malo byť. S potratom sa definitívne ukončila naša kapitola," spomína Ina na „lásku“, ktorá jej dala strašne zabrať. Až tak, že na pár rokov dokonca úplne zanevrela na mužov.

debata chyba

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...