Dieťa – hračka v rukách rozvadených rodičov

Citové vydieranie partnera cez dieťa, zároveň preteky o priazeň potomstva – je poriadna záťaž na nervy všetkých zúčastnených.

23.06.2013 14:00
rozvod, vzťah, problém, hádka Foto:
V rodine pred rozvodom je nedýchateľná atmosféra.
debata

Nedýchateľná atmosféra je najmä tam, kde paradoxne ešte sú čriepky lásky. Vtedy je to totiž bolestivé a živý terč útokov sa bráni. Môže tu niekto zvíťaziť?

Naťahovačky, kto je lepší rodič

Keď to vo vzťahu škrípe, neraz si partneri idú merať sily v tom, kto lepšie zvláda rodičovské povinnosti. Odvolávajú sa pritom na spokojnosť dieťaťa, ktoré je v tomto boji za nevinnú zbraň, čo tasia dvaja zúrivci proti sebe. Ono má zväčša v úcte oboch a iba prirodzené inštinkty ho prezradia, čo naozaj cíti.Čím nižší vek, tým zraniteľnejší človiečik. A čím zákernejší partner, tým tvrdšie údery pod pás!

Všetko pre blaho dieťaťa…

Keď partneri súperia o pozornosť dieťaťa, pričom často im už ani nejde o to jeho konkrétne blaho, môže sa stať, že svoju ratolesť totálne zmagoria a rozmaznajú, čo situáciu v rodine ešte viac rozhodí. A opäť si majú navzájom čo vyčítať, no telenovela ako vyšitá!

Na taktiky radšej zabudnite!

Akonáhle začnete taktizovať a do hry zapojíte dieťa, verte tomu, že neuspejete. Každá faloš sa obráti proti vám a horko ju oľutujete! Bohužiaľ, často si to rozvadený pár neuvedomuje a zbrojí… Seká hlava-nehlava a už ide len o to – dostať partnera na lopatky, naštvať ho, skompromitovať, poštvať proti nemu vlastné deti. Napätie medzi partnerom a dieťaťom sa vám síce podarí vytvoriť, ale ono raz bude mať svoj rozum a vedzte, že na všetko príde samo a nepoďakuje sa vám!

debata chyba

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...