Virtuálny vzťah: lákavý aj zradný

Éra techniky sa dotkala aj vzťahov a láska 2.0 je o niečom inom, ako prekonané pozvanie na kávu s kvetinou v ruke.

01.06.2013 14:20
láska, vzťah, virtuálny svet Foto:
V zákutiach internetu striehnu pri hľadaní partnera aj mnohé úskalia.
debata

Súčasnosť hrá v prospech nájdenia dokonalého partnera, ale v mnohých zákutiach internetu striehnu aj úskalia a nie sú to len počítačové vírusy.

Hoaxy lásky

Každý deň svet internetu zaplaví množstvo fám a klamstiev, ktoré to hrajú na seriózne. Problém je, že tento fenomén sa nevyhýba ani láske. Na internetovej zoznamke nemáte žiadnu istotu, že ten, komu otvárate dušu, je taký, za koho sa vydáva. V rybníku plnom nástrah niekde pláva aj zlatá rybka a mnoho ľudí našlo svoj ideál práve vďaka sieti. Boli však slobodní a opatrní. To je devíza, ktorá sa vždy pri vzťahu cez net vyplatí.

Neskutočný výber

Aby ste s vášho okolia vylovili počet nezadaných chlapov rovnajúci sa aktívnym užívateľom internetovej zoznamky, museli by ste si zodrať nohy. V modernej dobe sa stačí prihlásiť. Skôr či neskôr sa objaví ten pravý, s ktorým premeníte virtuálny pokec na kus reality. Len treba nahodiť tie správne návnady. Je nesmierne lákavé vyberať ako v hračkárstve, napriek tomu treba byť obozretnou možno ešte viac, ako v reálnom živote.

Hry so srdcom

Pozor na mužov, ktorí sú dlhé roky známymi štamgasti internetových zoznamiek. Pri výbere, ktorý ponúka internet, je interval nájdenia toho pravého približne šesť mesiacov. Preto muž, ktorý loví roky, je buď ten, ktorému stačí vzťah virtuálny, alebo má jednoducho nekalé úmysly. Stále vás presviedča o tom, že aj virtuálny vzťah stačí a nemáte si kaziť to pekné nejakým osobným spoznávaním? Môžete si ho nechať ako kamaráta na e-mail, ale to je tak všetko o čo sa s týmto typom muža pokúšajte.

Rodinu nehľadajte

Z prieskumov vyplýva, že muži, ktorí pravidelne využívajú internetové chaty na nadväzovanie známostí, sú v realite na míle vzdialení predstave, ktorú o sebe šíria. Na druhej strane sa výskumy zhodli, že internetoví fantómovia nie sú ideálnymi mužmi na zakladanie rodiny. V podstate po nej netúžia a často sa pokus o stretnutie s nimi končí ako v knihe Dobrý proti severáku, kde hlavná postava zmizne a zruší aj svoju mailovú schránku. Preto sa nikdy nezamilujte tak naplno, že by vám dokázalo zlomiť srdce jedno zmazané konto.

Dokonalosť neexistuje

Môže sa vám podarí naďabiť na skvelého chlapa, s ktorým vám to v živote zapasuje. Na druhej strane končí mnoho virtuálnych očarení len v rovine rozkoše. Veľká zradnosť lásky 2.0 je v predstave, že niekto na opačnej strane sveta vám rozumie lepšie ako chlap v obývačke. Rodí sa virtuálny vzťah priazne s niekým, koho nepoznáte, namiesto toho, aby ste riešili problémy s mužom po vašom boku. Úskalie spočíva vo falošnej realite a málokedy takto nastavené prostredie praje vhodnej vzťahovej klíme. Preto s virtuálnym vzťahom opatrne!

debata chyba

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...