Príbeh: Ženatý milenec je prehra!

Po rozvode nevydržala Tereza dlho sama. Chcela ukázať bývalému, tak si klofla prvého, na ktorého naďabila.

02.04.2013 17:40
ženatý, manžel, muž, rodina, obrúčka, kravata,... Foto:
Získať manželstvom znudeného muža nie je veda.
debata

Ani dva roky
Rozvod nikdy neľutovala. Bývalému manželovi dala definitívne zbohom po tom, ako zistila, že k sebe jednoducho nepasujú. „Dlho som si nahovárala, že si to všetko len namýšľam,“ povedala. Čím ďalej, tým intenzívnejšie však rozmýšľala nad tým, ako by s ním zbytok života vydržala. „On bol schopný aj lyžovačku prespať v posteli,“ pokračuje. Rozvod bol pre ňu bolestivý predovšetkým vzhľadom na jej vek (bola už po tridsiatke a dokonca sa už snažili o bábätko), no hlavne kvôli okoliu. Nevydržali spolu ani dva roky.

Manželstvom znudený
Potom však stretla 45-ročného Miša. Mal jeden háčik: bol ženatý. „Lenže ja som sa doňho tak zamilovala, že mi bolo úplne jedno, že je ženatý a má dve deti. Skôr ma prenasledovala myšlienka, že keď oňho nezabojujem, tak si to budem do smrti vyčítať.“ A tak zabojovala. Nebola to veda, získať si na svoju stranu manželstvom znudeného muža… A takto nejako začal ich vzťah.

Nevedel si vybrať
„Stále som si hovorila, že budem trpezlivá, všetko som mu tolerovala,“ povedala na margo toho, že po polroku „krásnych zážitkov“ jej začalo vŕtať v hlave, akú má ich vzťah budúcnosť. Počula už predtým veľa takých príbehov, dokonca sama radila kamarátke, aby sa na ženatého frajera vykašľala, lebo nikdy neodíde od rodiny. „A toto sa zrazu stalo mne. Chcel byť so mnou, aj s rodinou. Nevedel si akoby vybrať a ja som mu stále menej a menej dôverovala.“

Bojovala vytrvalo
Rok uplynul ako voda a všetko bolo čudné. „Jedného dňa som zhodnotila, že žijem vo veľmi čudnom vzťahu, v ktorom už nechcem pokračovať,“ vysvetlila. Nátlak na ňu a hlavne naňho robila jeho rodina. „Jeho manželka nútila osemročného syna, aby mu vypisoval esemesky o tom, ako bez neho doma trpia a prečo nie je doma. A robila to zámerne vtedy, keď sme niekam chceli ísť spolu. Takže už som bola zúfalá.“ Čím dlhšie vzťah trval, tým viac bojovala.

Žehlil to prsteňom
„Stále som si vravela, preboha, sme spolu už dva roky a ja to teraz nechám tak,“ pýtala sa sama seba. Preto to ďalej umelo ťahala a trpela. „Žila som v nádeji, že niečo sa zmení, najmä po tom, ako mi kúpil prsteň. Aj to len preto, aby si ma udržal. On stále nevedel, čo chce.“ Napokon konečne Tereza našla odvahu a rozišla sa s ním. „Prišla Veľká noc a ja som sama cestovala k rodičom, on išiel k svojej rodine. A vtedy mi to prišlo. Dokedy to takto bude? Už nikdy viac ženatého muža, to nie je žiadna výhra, to je prehra,“ myslí si.

debata chyba

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...