Tri tipy, ako sa stať dobrou kamarátkou

Závisť, neprajnosť, málo tolerancie a pochopenia - to všetko sú zabijaci dobrého kamarátstva. Tu je pár tipov, ktoré treba dodržať, aby ste boli skutočne dobrou priateľkou.

26.03.2013 15:00
Nerobte si z kamarátky lis na citrón! Foto:
Kamarátku sa nesnažte meniť.
debata

Buďte tolerantná
Raz ty, potom ja – to je heslo, ktoré by si mala každá dobrá kamarátka osvojiť. Pravdaže by sme najradšej chceli kamarátky, ktoré by nám vo všetkom dokonale rozumeli a mali tie isté záumy, ako my. Ale to nejde. Preto ak chcete, aby ste s ňou mohli nabudúce rátať, napríklad s tým, že sa kvôli vám obetuje a pôjde s vami do kina, vy by ste s ňou mali ísť v piatok do baru, aj keď je to zábava, nad ktorou už ohŕňate vo svojom veku nosom.

Rozhodnúť sa musí sama
Ak vaša dobrá kamarátka stojí pred dilemou, či sa rozísť alebo nerozísť s partnerom, vy ste ten posledný človek, ktorý o tom bude rozhodovať. Môžete ju vypočuť, podporiť. Pomôžete jej maximálne tak, že ju vezmete von a budete jej venovať svoj drahocenný čas. V žiadnom prípade jej však nenavrhujte, alebo priam netrvajte na tom, čo by mala spraviť. Ani v prípade, že vás k tomu vyzve vetou: Poraď… Rozhodnúť sa musí sama. Možno teraz to neocení, neskôr však určite.

Nechcite ju meniť
Toto je rada nad zlato. Neplatí len na partnera, ale aj na kamarátku. Je nejaká, na základe niečoho ste si ju obľúbili, v žiadnom prípade sa ju však nesnažte meniť. Ani na svoj obraz, ani v žiadnej oblasti. Je možné, že ju počas „vzťahu“ s vami zláka koníček, ktorému holdujete aj vy, takisto je však pravdepodobné, že voči niečomu bude mať navždy zatvorené dvere. Nesnažte sa ju meniť, naopak, buďte chápavá, vráti sa vám to.

debata chyba

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...