Alkohol a sex - ako to vlastne je?

Alkohol a sex nie je veru vôbec nezvyčajné spojenie. Dokonca aj mnohým prvým milovaniam partnerov predchádza práve jeho popíjanie.

24.04.2009 17:15
Keď to klape len v sexe Foto:
Alkohol a sex - ako to vlastne je?
debata

Je alkohol naozaj pri sexe vždy nevítaným spoločníkom, alebo existujú aj nejaké výnimky?

Chuť rastie – výkon klesá
O alkohole sa neraz hovorí, že s ním rastie chuť, ale klesá výkon. Táto ľudová múdrosť je do veľkej miery pravdivá – záleží však na množstve a druhu alkoholu. V niektorých prípadoch môže byť totiž občasné decentné požívanie alkoholu skôr vzpruhou sexuálneho života, ako jeho zabijakom.

Dodá vám sebavedomie
Trápi vás v posteli hanblivosť a nedostatok sebavedomia? Nejeden sexuológ vám ako pomôcku môže odporučiť dva-tri deci červeného vína na odľahčenie atmosféry. Najmä ak sa s partnerom chystáte na novú, doteraz nevyskúšanú techniku, môže vám prísť trocha rozšafnosti a odbúrania zábran celkom vhod. „Števko chcel, aby som mu zahrala slúžku – v krátkej sukničke bez nohavičiek a s podväzkami. Keďže som nepatrila medzi nebojácne posteľové dobrodružky, dožičila som si k ľahkej večeri štedrý pohár vína. A musím povedať, že mi to pomohlo. Cítila som sa sebavedomejšie a smelšie. Dnes už môžem zahrať takmer hocičo a hocikedy aj bez alkoholu,“ spomína na svoje dávnejšie zážitky Veronika.

Pozor na zvyk
Je v poriadku raz za čas si vypiť trocha vína či iného alkoholu, pozor však, aby sa alkohol nestal vašou bežnou sexuálnou barličkou. Ak zistíte, že sa viete v posteli uvoľniť len pod jeho vplyvom, v niečom bude problém. Možno vás partner jednoducho nedokáže uspokojiť a dodať vám v posteli pocit istoty a spontánnosti. V tom prípade by ste sa mali zamyslieť, prečo je to tak a ako problém vyriešiť. Najlepšie asi bude si o celej veci pohovoriť. So slovami radšej narábajte opatrne – sex je citlivá téma takmer pre každého.

Orgazmus v nedohľadne
Je pravda, že niektorým mužom ani poriadne množstvo alkoholu nebráni v kvalitnom sexe, no nie je to pravidlom. Nemyslite si však, že na alkohol si musia dávať pozor iba muži. Hoci vás nikto nemôže obviniť z toho že „sa vám nepostaví“, niektoré ženy majú po požití väčšieho množstva alkoholu problém dosiahnuť orgazmus. „Vždy, keď som poriadne v nálade, mám veľkú chuť na sex. A hoci za normálnych okolností dosiahnem orgazmus bez problémov, v podnapitom stave sa mi to jednoducho nie a nie podariť. Balancujem na jeho okraji, ale nedokážem sa cezeň prehupnúť,“ sťažuje sa Katka, ktorá, ak má v pláne vášnivú noc, sa už radšej veľkému popíjaniu vyhýba.

Text: -el- pre Žena.Pravda.sk
Foto: Shutterstock

debata chyba

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...