Láska cez internet? Nový spôsob nájsť partnera pre zrelú ženu

Ľudia v strednom veku najčastejšie hľadajú lásku na internete.

16.02.2011 12:40
Muži potrebujú nežnosti, aby boli spokojní v... Foto:
Láska cez internet? Nový spôsob nájsť partnera pre zrelú ženu
debata

Vyplýva to z prieskumu, ktorý sa konal v osemnástich krajinách a zúčastnilo sa na ňom viac ako 12-tisíc párov. Výskumný tím z Oxfordskej univezity sa snažil analyzovať, ako sa staršie páry zoznámili a odštartovali svoj vzťah. Až 36 percent párov vo veku 40 až 69 rokov, ktorí boli čerstvo spolu, sa zoznámili na internete.

Výsledky štúdie tiež vyvrátili predpokladaný mýtus, že zoznámovanie na internete je doménou mladších párov. Len 23 percent opýtaných zo skupiny 18 až 40 rokov uviedlo, že partnera našli online. Bolo to teda menej párov ako v prípade staršej generácie.

„Nájsť si partnera na internete bolo kedysi považovaná za niečo nové, ale dnešný výskum ukazuje, že sa z toho stala bežná, ak nie dominantná súčasť zoznamovania medzi pármi. A to aj staršími,“ uviedol spoluautor štúdie Bernie Hogan.

Pripomenul, že staršie dvojice sa v minulosti stretávali na verejných podujatiach, spájali ich rodinné oslavy či napríklad návšteva kostola, kde vznikali viaceré nové vzťahy. Z týchto alternatív už dnes staršia generácia upustila a využíva technologické vymoženosti.

Text: REUTERS
Foto: SHUTTERSTOCK

debata chyba

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...