Zaľúbenosť je už minulosťou? Láska nemusí...!

Či zaľúbenosť vyprchá zo vzťahu skôr alebo neskôr a možno vôbec, závisí len na partneroch.

15.06.2012 17:42
Zaľúbenosť je už minulosťou? Láska nemusí...! Foto:
Zaľúbenosť je už minulosťou? Láska nemusí...!
debata

Ak si ju uchránia od vonkajších vplyvov, nemusí z nej tak rýchlo a rapídne ubudnúť. Hlavne – všetko pre pevný vzťah!

Ubudlo z prvotnej eufórie? Strážte si lásku!
Ošiaľ z citového vzplanutia, o ktoré ste sa usilovali alebo vás náhle prekvapilo, je niečo úžasné, povznáša to, robí vás veselými, šťastnými, spokojnými. Lietate nad zemou, nad problémami, svet je nádherný a točí sa iba pre vás… Ak to chcete spolu ťahať čo najdlhšie, treba si toto obdobie poriadne vychutnať a neupadať do depresie, keď tá veľká zaľúbenosť náhodou vyfučí. Pre pevný vzťah je aj tak najdôležitejšie nezabúdať na tieto chvíle a čerpať z nich silu a motiváciu byť si navzájom stále oporou a istotou. Tieto hodnoty jasne vypovedajú o tom, aká veľká láska vás drží pokope, ako aj nad problémami. 

Trvácne hodnoty – úcta, uznanie, slušnosť
Neprekáža, ak ono zaľúbenie až po uši ostalo už len v spomienkach. Nechajte ho v zásuvke – tam, kde máte uložené vzácne skvosty, pripomínajúce mladosť a časy, keď sloboda nebola taký úzky profil, ako v neskoršom živote. Zaľúbenosť patrí k počiatku lásky, so všetkými tými gýčovo krásnymi sprievodnými prejavmi, na aké ste mali šťastie. A aj keď vám možno občas chýbajú, nezúfajte a zmierte sa s tým, že v pokročilom vzťahu a uponáhľanom živote sa ťažšie vytvárajú podmienky na to, aby mohli opäť rozkvitnúť. Ale ak nechýba rešpekt, slušnosť, chuť spolu tráviť čas, spontánna a úprimná radosť z individuálnych i spoločných úspechov – ste na dobrej ceste udržať si lásku.

Sila lásky stúpa, keď ste v problémoch
Tak, ako keď vás čakal nepríjemný skúškový deň v škole a vďaka láske ste mohli zmierniť stres, tak aj v pracovnom a starostí plnom živote vám pomáha vedomie, že pri vás stojí blízky človek. Ak je to ten istý, ktorý fúkal vašu dušu aj v ranej mladosti, potom ste vyhrali lásku snov. Takú, o akej dnes mnohí snívajú, najmä tí, ktorí mali vrtkavé šťastie v tejto sfére. Ako aj tí, ktorí na niečo také ani neveria a majú tisíc iných priorít, pomedzi ktoré im tento cnostný ľudský cit uniká. Svet dnes príliš nepraje čistej a dlhodobej láske, ale ak takú máte, ste bohatší než Bill Gates! Držte si ju, všetko zdolá a urobí vás šťastnými. 

Text: Monika Schönová pre Žena.Pravda.sk 
Foto: SHUTTERSTOCK

debata chyba

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...