Zabijaci vzťahu, ktorí sa tvária ako láska

Milujete toho svojho. Máte pred sebou predstavu života, ktorý spojil dva osudy do jednej cesty.

08.11.2012 07:52
Zabijaci vzťahu, ktorí sa tvária ako láska Foto:
Zabijaci vzťahu, ktorí sa tvária ako láska
debata

Robíte všetko, aby ste udržali lásku živú a zdravú a pritom v mnohom podpiľujete konár pod spoločným životom. V živote funguje viac paradoxov, ako v ruskej rulete a niekedy sa ukáže, že aj veci robené ako „to najlepšie“, nakoniec spravili krížik nad životom jednej lásky.

Stíhačky
Postrach mužov. V rámci žiarlivosti sú schopné prekutrávať aj smsky staré desiatky rokov. Majú pod kontrolou partnerov harmonogram a sú presvedčené, že partnera si udržia len v prípade, že okolo neho postavia ostatný plot, aby po ňom nesiahli žiadne chamtivé ruky. Pozor, pozor, strážiť chlapa je nemožné, jediné, čo sa vám podarí, bude rozhodnutie, že nechce byť do konca života kontrolovaný a cítiť sa ako čierny pasažier každý deň.

Závisláčky
Neustále potrebujete partnerove dotyky, prítomnosť, chýba vám aj keď je dlhšie na toalete? Je centrom vášho života až tak, že ak nerobíte veci s ním, nemáte s kým by ste zašli aspoň na nákupy? Môžete tak prejavovať tie najlepšie motívy a pocit oddanosti, ale úprimne, mužom to lezie na nervy. Majú radi, ak viete byť samostatnou a on nemusí byť ten, s ktorým ste preto, lebo nikoho iného nemáte. Nevzdávajte sa v mene lásky okolitého života, práve naopak, dokoreňte bežný život láskou, to partner ocení omnoho viac, ako keď budete čakať len na to, čo by ste mohli robiť spolu.

Ekonómky
Tentoraz nemyslíme na peniaze. To by sme povedali, zlatokopka, ale ekonómka vo vzťahu je pre lásku azda horšia, ako žena, ktorá chce mať pod palcom všetky finančné toky. Ekonómka je žena posadnutá kompromismi a je presvedčená, že medzi najväčšie dôkazy lásky patrí systém raz ustúp ty, potom ja. Ani dvakrát po sebe, ani priznávať, že všetko by malo byť spontánne a samozrejme spoločné. Neustálym robením a vyžadovaním kompromisov hoci v znamení lásky, sa zatlačíte až do kúta a v ňom láska nekvitne.

Mamičky
Porekadlu, že muž hľadá do vzťahu náhradu za matku neverte, inak sa pridáte k tým, ktorým to nefunguje a končia rozchodom, či v rozvodovom konaní. Muži nechcú mamu, ktorá za nich všetko porobí, bude ich čakať s teplou večerou. Prehnaná starostlivosť nie je to, čo partner od ženy hľadá. Poteší sa radšej seberovnej partnerke v živote, posteli aj vzťahu. 

Text: MaM pre Žena.Pravda.sk
Foto: SHUTTERSTOCK

debata chyba

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...