Anketa: Aký je podľa vás ideálny vekový rozdiel?

Najúspešnejšie sú vzťahy, v ktorých je vekový rozdiel partnerov minimálny. Akú skúsenosť máte vy?

06.02.2013 19:14
Anketa: Aký je podľa vás ideálny vekový rozdiel? Foto:
Anketa: Aký je podľa vás ideálny vekový rozdiel?
debata

Petra (27): Ja som mala vždy mladších partnerov od seba a nikdy mi to neprekážalo. Ale je pravda, že všetci tí muži (dokopy traja) mali zlé alebo žiadne vzťahy s matkami, neviem, či túto osobu tak trochu nehľadali vo mne. To mi však tiež neprekážalo, pretože ja som taký opatrovateľský typ. Čiže zhodnotila by som to tak, že pre mňa je ideálny vzťah o rok-dva mladší (smiech).

Lucia (25): Mala som troch priateľov, dvaja boli moji spolužiaci, čiže rovesníci a tretí bol o rok starší. A myslím, že takto to bolo dobre. Partneri by totiž mali byť v prvom rade „rovnaká generácia“, mať rovnaké alebo podobné spomienky na svoje detstvo, priateľov… Už keď je to naopak, že partner je mladší od partnerky, podľa mňa tam v niektorých prípadoch hrozí rozchod pre predsudky a podobne. Ale aj preto, že muži dozrievajú pomalšie. Ideálny je muž o rok starší od partnerky…

Kristína (27): Neexistuje nič také. Keďže nás ovplyvňuje rodina, spoločnosť, máme rôzne predsudky a povahové črty, u každého je to individuálne. Ja som mala partnera o desať rokov staršieho, veľmi mi vyhovoval, mala som pocit, že mi nahrádza otca, o ktorého som prišla ako šesťročná.

Text: dz pre Žena.Pravda.sk
Foto: SHUTTERSTOCK

debata chyba

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....