Pálavský hotel Aqualand Inn pripravený na zimnú sezónu

25.11.2022 00:00
Aqualand, pr, nepouzivat

Pálava patrí medzi najkrajšie miesta v Českej republike. Chránené lesy, lúky, rybníky, a vinohrady na 83 km2 lákajú na južnú Moravu turistov z celého sveta. Vďaka známemu vínu a prekrásnemu prostrediu túto oblasť často navštevujú aj Slováci. Niekoľko kilometrov od hraníc vyhľadávajú aj povestnú moravskú gastronómiu a najnovšie aj wellness. Niet sa čomu čudovať, veď sa tu nachádza najväčší aquapark v Českej republike Aqualand Moravia, ale aj množstvo špičkových hotelov. Jedným z nich je rodinný butikový Hotel Aqualand Inn. Počas pandémie prešiel kompletnou renováciou a dnes ponúka izby a apartmány s moderným dizajnom, bohatý wellness program a pestré menu navrhnuté špičkovými kuchármi.

aqualand Moravia, pr, nepouzivat

Butikový Hotel Aqualand Inn bezprostredne susedí s akvaparkom Aqualand Moravia. Má 4 hviezdičky a ponúka viac ako 100 lôžok. Počas pandémie využili čas na jeho moderný refresh a za výsledkom cítiť ženskú ruku Slovenky Petry Hodorovskej, riaditeľky a majiteľky hotela. Ako sama priznala, počas štúdia na prestížnej Newton University sa intenzívne venovala aj interiérovému dizajnu, čo jej veľmi uľahčilo rozhodnutia počas rekonštrukcie.

„V hotelierstve som prešla všetkými pozíciami, od pomocných prác, cez barmanku, baristku a recepčnú. Vďaka tejto výbornej škole viem, čo hostia očakávajú. Nielen renovácia hotela a jeho vybavenia, ale aj chod hotela je dnes plne prispôsobený preferenciám hostí“, vysvetľuje mladá podnikateľka. Zároveň dodáva, že celkový upgrade Aqualand Inn sa oplatil a úver, ktorý si hotel na tento účel zobral, bol dobrou investíciou. V posledných dvoch letných sezónach totiž „praskal vo švíkoch“, pričom obsadenosť sa šplhala na rekordných 97%. Približne tretinu ubytovaných hostí tvorili Slováci. Z pohľadu náročnosti klientely sú dnes podľa Petry Hodorovskej Slováci veľmi blízko Čechom. Potrpia si najmä na kvalitné jedlo a bohatý wellness program. Vďaka polohe si hoteloví hostia môžu dovoliť vstup do vodného a saunového sveta aquaparku doslova v župane.

+3

Dobré sezóny však trochu zatieňujú obavy z blízkej budúcnosti tak na Slovensku, ako aj Čechách. Cestovný ruch je dnes jedno z najnáročnejších odvetví služieb. Pandémia, inflácia a niekoľkonásobný rast cien energií dnes doslova testujú jeho hranice prežitia. „Keďže som optimista verím, že cestovný ruch v Čechách a na Slovensku to zvládne. Obe krajiny prešli za posledné desaťročie obrovskou kvalitatívnou zmenou, ktorá prináša radosť nielen turistom, ale aj podstatné príjmy pre krajiny. Veď iba v SR na seba táto oblasť viaže až 160 000 pracovných miest. V Čechách vyše štvrť milióna.“, objasňuje P. Hodorovská aktuálnu situáciu v leisure biznise a dodáva, že hotelu sa aj napriek rastúcim nákladom podarilo udržať stabilné ceny bez toho, aby museli siahnuť na komfort hostí, či prepúšťať. „Udržať si všetkých zamestnancov považujem za veľmi dôležité pre budúce sezóny a aj preto sa im snažíme vychádzať v ústrety v ťažších časoch. Som presvedčená, že tento krok sa nám v dobrých časoch vráti cez spokojnosť hostí,“ vysvetľuje riaditeľka hotela Aqualand Inn.

Najväčší český aquapark využil mimosezónny november na údržbu a realizáciu nových investícií, počas hlavnej zimnej sezóny však už bude v plnej prevádzke. „V hoteli sme toto obdobie využili na údržbu a drobné opravy. Na zimnú sezónu sme dobre pripravení. Verím, že bude porovnateľná s tou letnou…,“ prognózuje na záver Petra Hodorovská.

Petra Hodorovská, riaditeľka a majiteľka hotela
aqualand, pr, nepouzivat Petra Hodorovská, riaditeľka a majiteľka hotela
chyba

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...