Nová kniha z vydavateľstva RTVS je venovaná najsladšej šou Pečie celé Slovensko. Bábovky, torty, makrónky a tartaletky, ale aj slané pečivo, quiche, domáci chlieb či mrkvové dezerty. Vyskúšať si môžete tiež torty so želatínou, tvarované ovocie, cheescakes aj pečené nanuky, stačí si vybrať recept a môžete piecť. 100 najlepších a najzaujímavejších receptov z obľúbenej televíznej relácie Pečie celé Slovensko s detailným návodom na pečenie vás naučí piecť sladké aj slané pochúťky.
Detský mozog sa začína rozvíjať počas vnútromaternicového vývinu a jeho dozrievanie rapídnym spôsobom akceleruje v prvých mesiacoch a rokoch života. Neuropsychológ a dvojnásobný otec Robert Krause vás vo svojej knihe Detský mozog s podtitulom Novorodenec prevedie dvadsiatimi štyrmi modelovými situáciami, ktoré vám pomôžu pochopiť vývin vášho dieťaťa. Na týchto názorných príkladoch vám ukáže a pomocou najnovších vedeckých poznatkov vysvetlí, čo robiť a čomu sa pre zmenu vyhýbať, aby ste podporili zdravé dozrievanie mozgu dieťaťa.
Moji milí Slováci je reedícia fejtónovej zbierky Jula Satinského napísaná tesne po nežnej revolúcii. V úprimných listoch národu Julo vyzýva Slovákov, aby dokončovali to, čo je načaté. Nové vydanie obsahuje aj recept na Vianočnú Julovu kapustnicu.
V náročných časoch, ktoré zažívame je dobro veľmi potrebné. Aj preto sa renomovaný psychológ Anton Heretik rozhodol priniesť na knižný trh svoju novinku Dobro – príbehy z psychoterapie. Na príbehoch trinástich klientov, ktorých sprevádzal počas ich terapie, ukazuje cestu k hľadaniu dobra – našej vlastnej múdrosti, ktorá nám môže pomôcť zvládať duševné ťažkosti, životné problémy či zložité vzťahy.
Speváčka Gizka Oňová sa rozhodla „upiecť“ ďalšiu knihu, a to v spolupráci so známym šéfkuchárom a kamarátom Petrom Vargom. Výsledkom je kuchárka Gizka a Peter spolu v kuchyni plná tých najlepších retro aj moderných receptov. Kniha presvedčí o tom, že retro a moderná kuchyňa k sebe dokonale pasujú! Šéfkuchár Peter Varga je od Gizky o generáciu mladší a varí moderným spôsobom. V jeho receptoch nájdete veľa rozmanitého korenia a „nových“ surovín, tiež používa iné postupy, ktoré sú časovo oveľa menej náročné ako tie tradičné. Gizka Oňová vývoj v gastronómii uznáva a rešpektuje, prikláňa sa však ku klasickým jedlám, ktoré jej pripomínajú detstvo a ktoré varí celý život.