Pre fanúšikov sladkej šou, Jula Satinského či receptov Gizky Oňovej! Tu sú knižné novinky ako stvorené pod stromček

Vyberáte pre svojich priateľov či rodinu knihy, ktorými ich potešíte na Vianoce? Tu sú novinky na knižnom trhu.

14.11.2022 11:00
Gizka Oňová Foto:
Gizka Oňová má na konte novú kuchársku knihu.
debata (1)

Nová kniha z vydavateľstva RTVS je venovaná najsladšej šou Pečie celé Slovensko. Bábovky, torty, makrónky a tartaletky, ale aj slané pečivo, quiche, domáci chlieb či mrkvové dezerty. Vyskúšať si môžete tiež torty so želatínou, tvarované ovocie, cheescakes aj pečené nanuky, stačí si vybrať recept a môžete piecť. 100 najlepších a najzaujímavejších receptov z obľúbenej televíznej relácie Pečie celé Slovensko s detailným návodom na pečenie vás naučí piecť sladké aj slané pochúťky.

zväčšiť Pečie celé Slovensko
Pečie celé Slovensko Pečie celé Slovensko

Detský mozog sa začína rozvíjať počas vnútromaternicového vývinu a jeho dozrievanie rapídnym spôsobom akceleruje v prvých mesiacoch a rokoch života. Neuropsychológ a dvojnásobný otec Robert Krause vás vo svojej knihe Detský mozog s podtitulom Novorodenec prevedie dvadsiatimi štyrmi modelovými situáciami, ktoré vám pomôžu pochopiť vývin vášho dieťaťa. Na týchto názorných príkladoch vám ukáže a pomocou najnovších vedeckých poznatkov vysvetlí, čo robiť a čomu sa pre zmenu vyhýbať, aby ste podporili zdravé dozrievanie mozgu dieťaťa.

zväčšiť Detský mozog: Novorodenec
Detský mozog s podtitulom Novorodenec Detský mozog: Novorodenec

Moji milí Slováci je reedícia fejtónovej zbierky Jula Satinského napísaná tesne po nežnej revolúcii. V úprimných listoch národu Julo vyzýva Slovákov, aby dokončovali to, čo je načaté. Nové vydanie obsahuje aj recept na Vianočnú Julovu kapustnicu.

zväčšiť Moji milí Slováci
Moji milí Slováci Moji milí Slováci

V náročných časoch, ktoré zažívame je dobro veľmi potrebné. Aj preto sa renomovaný psychológ Anton Heretik rozhodol priniesť na knižný trh svoju novinku Dobro – príbehy z psychoterapie. Na príbehoch trinástich klientov, ktorých sprevádzal počas ich terapie, ukazuje cestu k hľadaniu dobra – našej vlastnej múdrosti, ktorá nám môže pomôcť zvládať duševné ťažkosti, životné problémy či zložité vzťahy.

zväčšiť Anton Heretik s knižnou novinkou DOBRO. Foto: Juraj Štefanovič
Anton Heretik Anton Heretik s knižnou novinkou DOBRO.

Speváčka Gizka Oňová sa rozhodla „upiecť“ ďalšiu knihu, a to v spolupráci so známym šéfkuchárom a kamarátom Petrom Vargom. Výsledkom je kuchárka Gizka a Peter spolu v kuchyni plná tých najlepších retro aj moderných receptov. Kniha presvedčí o tom, že retro a moderná kuchyňa k sebe dokonale pasujú! Šéfkuchár Peter Varga je od Gizky o generáciu mladší a varí moderným spôsobom. V jeho receptoch nájdete veľa rozmanitého korenia a „nových“ surovín, tiež používa iné postupy, ktoré sú časovo oveľa menej náročné ako tie tradičné. Gizka Oňová vývoj v gastronómii uznáva a rešpektuje, prikláňa sa však ku klasickým jedlám, ktoré jej pripomínajú detstvo a ktoré varí celý život.

zväčšiť Gizka a Peter spolu v kuchyni
Gizka a Peter spolu v kuchyni Gizka a Peter spolu v kuchyni

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Július Satinský #knižné tipy #Gizka Oňová #Pečie celé Slovensko

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...