Nalaďte sa na svoje deti! Ak ste rodičia, tieto knižné novinky oceníte

Vychovávať deti tak, aby z toho všetci členovia rodiny vyšli bez šrámov na duši, je hotové umenie.

07.11.2022 12:00
rodičia, dieťa, rodina, matka, otec, bábätko Foto:
Pri výchove ratolesti môžu pomôcť knihy, tu sú novinky o výchove a rodičovstve.
debata

Mami, oci, vážim si to a Mami, oci, ľúbte ma sú knižnými novinkami od psychologičky Petry Arslan Šinkovej, ktoré rodičom pomôžu naladiť sa na svoje deti, vnímať ich potreby a aj uznať pocity smútku alebo hnevu, keď niečo nemôžu mať alebo dostať hneď. Pomocou ilustrovaných príbehov Katarínou Gasko knihy otvárajú aj tému ozajstných životných hodnôt, úcty k tomu, čo v živote máme, či ako bezpečne vyjadriť hnev. Rodičia nájdu za každým príbehom odporúčania a praktické rady, ako s dieťaťom komunikovať.

zväčšiť Mami, oci, vážim si to
Mami, oci, vážim si to Mami, oci, vážim si to

Tanečník a choreograf Jaro Bekr tvrdí, že počtom detí sa láska nedelí, ale násobí. No nemyslel si to vždy. Skôr ako sa mu narodili deti Zarka a Leo nevedel o rodičovstve nič. Naivne si myslel, že na otcovstvo sa dá pripraviť. Že existuje akýsi manuál. No rokmi skúseností zistil, že neexistuje dokonalé manželstvo, ani dokonalé rodičovstvo. V oboch prípadoch sa učíme na vlastných chybách a krôčik po krôčiku objavujeme model, ktorý bude fungovať. Vo svojej novej zábavnej knihe Na toto vás nikto nepripraví: Zápisky otca sa delí s ostatnými rodičmi o svoje skúsenosti a chyby, ktoré sprevádzali jeho prvé rodičovské roky.

zväčšiť Na toto vás nikto nepripraví: Zápisky otca
Na toto vás nikto nepripraví: Zápisky otca Na toto vás nikto nepripraví: Zápisky otca

Vychovávať deti tak, aby z toho všetci členovia rodiny vyšli bez šrámov na duši, je hotové umenie. Milan Studnička, psychológ a spoluzakladateľ úspešného vzdelávacieho portálu, sa preto zameral na najpálčivejšie otázky z praxe. Je rozdiel medzi výchovou chlapcov a dievčat? Ako porozumieť sám sebe a tým pádom aj deťom? A ako vychádzať so starými rodičmi? Či už máte doma bábätko, batoľa, školáka alebo pubertiaka – vždy môžete pracovať na tom, aby sa celá rodina cítila lepšie.

zväčšiť Pohodové rodičovství
Pohodové rodičovství Pohodové rodičovství

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rodičovstvo #knižné tipy

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....