Máte doma malého muzikanta? Čekyho hudobný labák hľadá nadané deti

Relácia Čekyho hudobný labák približuje rôzne hudobné žánre v spolupráci s deťmi a významnými slovenskými hudobníkmi.

08.04.2022 15:00
Čekyho hudobný labák Foto:
Čekyho hudobný labák hľadá mladých muzikantov.
debata

Šikovné malé slovenské talenty v spolupráci so známymi hudobnými odborníkmi vytvoria počas každej časti nové autorské piesne na autorské originálne texty. Výsledkom relácie je pieseň, takmer vždy na originálnu hudbu a text v rôznych žánroch. Deti sa podieľajú nielen na tvorbe, ale aj na interpretácii skladby.

Hudobno-zábavná pesničková relácia pre deti v štýle hudobnej školy Mariána Čekovského prichádza na obrazovky RTVS od soboty 9. apríla s novými časťami. Detskí hudobníci si môžu reláciu vychutnať nielen pred televíznymi obrazovkami, ale byť aj priamo jej súčasťou a stretnúť zaujímavé osobnosti zo sveta slovenskej hudby.

V nových častiach sa môžu milovníci hudby tešiť aj na muzikantov ako Henry Tóth, Pavol Hammel, Polemic, Martin Madej, Veronika Husovská, Adrian Harvan, Marco Pillo či Štefan Chrappa alias Pišta Vandal i textárov Kamila Peteraja, Mariána Andričíka, Jozefa Husovského, Evu Luka, Petra „Petko“ Opeta a ďalších.

"Vždy som sníval o hudobnej škole, kde by sa hudba vyučovala podobne ako v našich labákoch, a to formou experimentov. Baví to nielen deti, ale aj našich dospelých hudobníkov. Všetci naši hostia sú dôkazom, že hudba ich baví celý život. A o to nám ide aj vo vzťahu k deťom,“ povedal hudobník a moderátor relácie Marián Čekovský.

Svoj talent môžu v televíznej relácii ukázať aj šikovné deti do 14 rokov. Ak hrajú na nejaký hudobný nástroj alebo spievajú, môžu sa prihlásiť formou krátkej videoukážky cez mailovú adresu cekyholabak@rtvs.sk a stať sa súčasťou nakrúcania relácie v Košiciach.

debata chyba
Viac na túto tému: #Čekyho hudobný labák

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...