Čo robiť pri požiari či ako reagovať na kyberšikanu? Deti to naučí Juraj Bača a Robin

Už o pár dní sa na obrazovky RTVS vracia seriál Robin. Nová séria krátkych príbehov šikovného nemeckého ovčiaka Robina a jeho parťáka Richarda približuje detským divákom rôzne dramatické situácie a dáva im návody, ako sa pri nich bezpečne zachovať.

28.01.2022 11:00
Juraj Bača Foto:
Juraj Bača v seriáli Robin.
debata

Projekt Robin vznikol v spolupráci RTVS, Ministerstva vnútra SR, Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a herca Juraja Baču. Obľúbený detský seriál RTVS sa na obrazovky Jednotky vracia od nedele, 6. februára, v rámci ranného detského pásma a následne v reprízach na Dvojke.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Juraj Bača (@jurajbaca)

Projekt Robin je autorskou a zároveň producentskou premiérou herca Juraja Baču: „Počas prvej vlny pandémie, keď boli zavreté školy, mi písalo množstvo rodičov, že to majú s deťmi doma veľmi ťažké. Keďže som mal o niečo viac času ako obvykle, napadlo mi, že vytvorím projekt určený špeciálne pre detského diváka. Mojím zámerom bolo, aby bol nielen zaujímavý, ale aby deťom aj pomohol zorientovať sa v rozličných situáciách, ktoré život prináša. Vytvoril som psieho hrdinu Robina, s ktorým deťom v seriáli dobrodružnou formou približujeme témy ekológie, ochrany prírody, kyberšikany, duševného zdravia, internetových hoaxov a podobne. Zároveň im dávame príjemným spôsobom návody, ako sa zachovať v nečakaných situáciách – pri požiari, na cestách alebo keď sa napríklad stratia,“ opísal.

Juraj Baca  moderator sou Pecie cele Slovensko  2 Čítajte viac Veď on je dokonalý! Juraj Bača má vo svojom kolegovi veľkého fanúšika

Hlavnou postavou je duchaplný a pozitívne naladený Richard (Juraj Bača) a jeho najlepší priateľ – pes Robin. Spolu zvládnu každú ťažkú situáciu, v ktorej sa ocitnú, a deti tak majú šancu prebudiť v sebe záujem o okolie a formovať svoju osobnosť. Okrem Juraja Baču si epizódne postavy v seriáli zahrajú Gregor Hološka, Dominika Richterová, Jana Majeská, Adam Jančina, Andrej Šoltés a ďalší.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Bača #seriál Robin

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....