Deti môžu vstúpiť do krajiny medovníkov! Pozýva ich Bibiana

Do krajiny medovníkov sa deti dostanú pomocou komiksovej rozprávky O malom medovníčati, ktoré ešte nikdy nezažilo Vianoce.

13.12.2021 13:00
medovník, deti, vianoce, pečenie, Foto:
Deti milujú pečenie medovníkov.
debata

Bibiana, medzinárodný dom umenia pre deti, je v pandemickom období zatvorená. Svojich fanúšikov chce v predvianočnom čase potešiť aspoň virtuálnou výstavou V krajine medovníkov, ktorá je dostupná na webstránke inštitúcie a sociálnej sieti.

Návštevníci on-line výstavy sa môžu zoznámiť s históriou medovníkov, ktoré siahajú do čias starovekého Ríma. Dozvedia sa aj to, že za kolísku medovnikárskeho remesla sa považuje nemecké mesto Norimberg, kde v roku 1530 založili prvý medovnikársky cech. Na Slovensku si toto remeslo našlo svoje pevné miesto približne o 100 rokov neskôr. V Bratislave vznikol medovnikársky cech, ktorý bol prvý na území Uhorska. Deti spoznajú aj náradie, ktoré sa používa pri pečení medovníkov, preskúmajú rôzne medovníkové korenia a nazrú aj do vzdialených krajín, z ktorých koreniny pochádzajú.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa BIBIANA (@bibiana_bratislava)

„Do krajiny medovníkov sa deti dostanú pomocou komiksovej rozprávky O malom medovníčati, ktoré ešte nikdy nezažilo Vianoce. Na výstave sa medovníky rozprávajú, lyžujú sa a vypekajú sa v teplej peci,“ približujú autorky výstavu. Pod námet a výtvarno-priestorové riešenie sa podpísala Soňa Sadílková, autorkou scenára je Martina Madejová a dramaturgičkou Valéria Marákyová. Výstava potrvá do 17. februára 2022. Bibiana ďalej informuje, že ak to pandemická situácia umožní, návštevníci budú môcť vstúpiť do medovníkovej krajiny aj reálne vo výstavných priestoroch.

debata chyba
Viac na túto tému: #výstava #Bibiana

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...