Salátová o domácom násilí, ktoré zažila ako dieťa. Aktuálny stav je horší ako pred rokmi, opisuje rozhorčene

Stav ohľadne domáceho násilia v slovenských rodinách je alarmujúci. "Deti sú stále zatvorené v detských izbách a majú strach," opisuje Simona Salátová ich bezmocnosť. Dobre vie, o čom hovorí.

24.11.2021 09:00
 DSC9229 Foto:
Komička a ko-moderátorka Simona Salátová v relácii Silná zostava.

Stand-up komička Simona Salátová je stálou súčasťou Silnej zostavy, diskusnej relácie RTVS. V aktuálnej časti, ktorá sa venuje téme domáceho násilia, sa dostane k slovu aj ako hosť. S moderátorkou Veronikou Cifrovou Ostrihoňovou sa vráti ku svojim spomienkam na detstvo, ktoré prežila v nefunkčnej rodine s otcom-tyranom. Spolu s mladším bratom skončili na istý čas aj v krízovom centre.

„Moja mama bola obeťou otca, spolu s ňou aj ja s mladším bratom. Trvalo to dlhých osem rokov, čo sme žili s otcom,“ načrtla svoj príbeh Salátová. „Je veľmi smutné, že to, čo som zažila ja pred 20-timi rokmi, stále niekde zažívajú deti a sú to tie najhoršie veci, ktoré si môžu z detstva odniesť.“ (video)

Video
Zdroj: RTVS

Salátová na tému upozorňuje o to pálčivejšie, lebo podľa nej je až neuveriteľné, že stav okolo násilia v rodinách je rovnaký, respektíve ešte horší, ako bol kedysi. „Je potrebné o tom hovoriť. Ja som pochopila, že ten stav je rovnaký, alebo ešte horší ako pred 20-timi rokmi, deti sú stále zatvorené v detských izbách a majú strach,“ upozorňuje na ich bezmocnosť a zraniteľnosť.

Silnú zostavu, v ktorej sa bude diskutovať na tému domáceho násilia, si pozrite vo štvrtok na Jednotke o 21.50.

© Autorské práva vyhradené

chyba
Viac na túto tému: #RTVS #domáce násilie #Simona Salátová #silná zostava

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...