Online hry nie viac ako tri hodiny týždenne! Čínske deti dostanú prísne limity

Online hry môžu od septembra maloletí hrať len od 20:00 do 21:00 v piatok, počas víkendov a štátnych sviatkov.

02.09.2021 15:00
čína, dieťa, video hra, počítač, tablet, žiak Foto:
Čína zakazuje deťom hrať online hry viac ako tri hodiny týždenne.
debata

Čína zakazuje deťom hrať online hry viac ako tri hodiny týždenne. Národná správa tlače a publikácií oznámila, že od 1. septembra budú môcť maloletí hrať takéto hry len od 20:00 do 21:00 v piatok, počas víkendov a sviatkov. Nový limit vyplýva z predošlých obmedzení z roku 2019, ktoré umožňovali maloletým hrať hry len hodinu a pol denne a tri hodiny počas štátnych sviatkov.

Je to dosiaľ najprísnejšie obmedzenie herného priemyslu v krajine. Ovplyvní niektoré z najväčších čínskych technologických spoločností, ako napríklad herného giganta Tencent či hernú spoločnosť NetEase.

Čínske regulačné orgány v pondelňajšom oznámení uviedli, že posilnia dohľad a zvýšia frekvenciu kontrol spoločností zaoberajúcich sa online hrami, aby zaistili dôsledné dodržiavanie predpisov.

Regulátori v ostatnom období podnikajú kroky proti tamojšiemu technologickému sektoru. Rastú totiž obavy, že technologické firmy môžu mať nadmerne veľký vplyv na spoločnosť. Počas minulých mesiacov sa zamerali na elektronické obchodovanie a online vzdelávanie a zaviedli nové predpisy na obmedzenie správania narúšajúceho hospodársku súťaž.

debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #obmedzenia #online hry

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...