Napínavá detektívka aj skvelí rekordéri! Knižné novinky pre staršie deti, ktoré ich určite zaujmú

Ak hľadáte knihu pre vašu ratolesť, nechajte sa inšpirovať novinkami, ktoré sme vybrali.

14.03.2021 09:00
Deti, čítanie, knižnica, rozprávky, chlapec,... Foto:
Vyberáte knihu pre vašu ratolesť? Čo ju poteší?
debata
Detektívi z dvora 2: Prípad neviditeľného psa

Detektívi z dvora 2: Prípad neviditeľného psa

Jeden z najpredávanejších autorov detektívnych príbehov Samuel Bjork napísal už druhú knižku pre deti.
Bývalý futbalista Kim založí so svojimi tromi kamarátmi a spolužiakmi Párkom, Aryanom a Heidi detektívny klub. Pravidelne sa stretávajú v ústredni, ktorú si vytvorili v bývalej sušiarni bielizne na povale, komunikujú vysielačkami a často si čítajú Veľkú príručku pre detektívov, v ktorej sa píše o všetkom, čo detektív potrebuje vedieť. Jedného dňa zmizne z Francúzskeho dvora, kde bývajú, pes a čoskoro sa, žiaľ, ukáže, že ani zďaleka nie je jediný – v poslednom čase akoby sa do zeme prepadli viacerí štvornohí miláčikovia!

Rekordy zo sveta zvierat

Rekordy zo sveta zvierat

Množstvo nových informácií, tentoraz o zvieratkách, sa deti dozvedia aj z nevšednej encyklopédie Rekordy zo sveta zvierat českej autorskej dvojice Oldřich Růžička – Tomáš Pernický. Rozmanitosť sveta zvierat je takmer nekonečná a mnohí z jeho zástupcov majú schopnosti, ktoré vo svete ľudí ovládajú len vymyslení superhrdinovia. Najrýchlejší, najpomalší, najsilnejší, najväčší, najmenší, najdlhšie žijúci, najďalej skáčuci, najnebezpečnejší, najkrajší, ale aj najškaredší alebo najhlbšie sa potápajúci – tieto a mnohé ďalšie naj zo zvieracej ríše prináša kniha plná neočakávaných zaujímavostí.

Začarovaná Ella

Začarovaná Ella

Staršie deti určite poznajú z obľúbeného filmu sympatickú Ellu. Obľúbená filmová hrdinka sa teraz predstaví v knihe Začarovaná Ella od Gail Carson Levinovej. Pretože Ella je vážne začarovaná. Bláznivá víla Lucinda jej pri narodení poriadne skomplikovala život! A tak ak jej niekto prikáže skákať celý deň na jednej nohe, musí to urobiť. Ak by jej rozkázali skočiť z okna, nedokázala by tomu zabrániť. Je v neustálom nebezpečenstve. Žije totiž s macochou a dvomi zlomyseľnými nevlastnými sestrami. Jediný, kto to dokáže napraviť, je Lucinda. Ella na ceste za svojou záchranou stretne obrov, víly… A možno aj princa. Bude mať aj tento príbeh svoje „žili šťastne až naveky"?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #detské knihy #knižné tipy

+ Večerajte a raňajkujte niečo ľahšie, budete sa tak celý deň cítiť lepšie.
Nemíňajte všetky peniaze, ktoré sa vám...

+ Nájdenie radosti v malých veciach vám prinesie veľké šťastie.
Rozpočtová disciplína teraz položí základy budúcej...