Rodičia, pozor! Školský klub sa vracia na obrazovky už od stredy

Televízne vyučovanie, ktoré je v súlade s učebnými osnovami, bude prebiehať v 60-minútových blokoch od pondelka do štvrtka vždy o 9.00 h. na Jednotke od stredy 11. novembra.

11.11.2020 08:41
Školský klub Foto:
Školský klub na RTVS.
debata

Druhá vlna pandémie na Slovensku spôsobila opäť zatvorenie niektorých škôl. Mnohí žiaci nemajú k dispozícii notebooky či iné zariadenia, prostredníctvom ktorých by sa mohli zúčastňovať online stretnutí s pedagógmi. Podporou ich vzdelávania bude preto aj pokračovanie relácie Školský klub, ktorá sa počas prvej vlny pandémie tešila pozitívnym ohlasom rodičov a detí.

„Školský klube prináša na obrazovky RTVS interaktívny a zábavný spôsob, ako sa niečo nové a zaujímavé dozvedieť aj mimo školy, ktoré sú teraz zatvorené. RTVS opätovným zaradením relácie reaguje na mimoriadnu situáciu, ktorá sa dotkla aj školopovinných detí,“ vysvetľuje opätovné zaradenie relácie do vysielania šéfdramaturg detskej tvorby RTVS Vladimír Balko.

Televízne vyučovanie, ktoré je v súlade s učebnými osnovami, bude prebiehať od pondelka do štvrtka. "Každý deň bude venovaný inej oblasti – pondelok slovenský jazyk, každý utorok spoločensko-vedné predmety a vlastiveda, v stredu matematika, štvrtok bude venovaný prírodovedným predmetom. Vysielanie začne vždy o 9.00 h. a potrvá 60 minút,“ informuje o pláne vysielania Školského klubu Vladimír Balko.

"Na vytvorení koncepcie, ako aj naplnenia obsahu jednotlivých relácií pracovali odborníci školstva z celého Slovenska – metodici zo Štátneho pedagogického ústavu, neziskovej organizácie Indícia, ako aj Pedagogickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici,“ objasňuje riaditeľka Štátneho pedagogického ústavu Miroslava Hapalová.

Veľkou novinkou bude tlmočenie do posunkovej reči pre nepočujúcich žiakov, ako i do rómskeho jazyka. "Prostredníctvom vysielania Školského klubu by sme chceli umožniť všetkým deťom vzdelávať sa. Naším cieľom je sprístupniť výučbu každému zo žiakov. Považujeme za dôležité, aby sa mohli zapájať, porozumieť obsahu, získať nové vedomosti a mať z učenia radosť,“ približuje Miroslava Hapalová.

Zapojiť do vysielania sa môžu aj deti pri televíznych obrazovkách a ich rodičia, ktorí svoje reakcie a nápady posielať na email: skolskyklub@ucimenadialku.sk. Ich podnety budú významným prvkom pri tvorbe scenárov na ďalšie časti Školského klubu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Školský klub

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...