Pre malého aj väčšieho čitateľa! Inšpirujte sa knižnými novinkami

Hľadáte knihu pre vašu ratolesť? Lákavý dobrodružný príbeh aj kniha pre najmenšie deti - pozrite sa.

02.11.2020 13:00
Deti, čítanie, knižnica, rozprávky, chlapec,... Foto:
Máte doma malého nadšeného čitateľa?
debata
0022754733 B10211F16210 Warren 03 titulka mala

Warren Trinásty a trinásťročná kliatba

Ďalšia nádherná kniha o sympaťákovi Warrenovi. Warren si pomaly zvyká na postavenie riaditeľa plávajúceho hotela a navyše chystá oslavu svojich trinástych narodenín! Samozrejme, nič nejde podľa plánov. Hotel Warren stroskotá na tajuplnom ostrove a Skica unesú neznámi votrelci! Warren neváha a s posádkou sa vydáva na odvážnu záchrannú akciu cez šíre moria. No skôr než Warren nájde Skica, musí vyriešiť niekoľko hádaniek: Kde je morský cirkus? Prečo mu otec na narodeniny zanechal neobyčajný prsteň? A, prepánakráľa, čo je Veľký Osmorák?

Miško a Brumko sa vedia správať

Miško a Brumko sa vedia správať

Miško chodí do škôlky a nadišiel čas zoznámiť sa s pravidlami slušného správania. Dozvie sa, že v rôznych situáciách by sa mal správať určitým spôsobom. Vďaka tomu, že spozná pravidlá predškoláka, naučí sa, ako sa má jesť pri stole, kedy treba používať čarovné slovíčka prosím, prepáč a ďakujem, alebo čo robiť v divadle. Táto knižka voľne nadväzuje na leporelo Miško a Brumko idú do škôlky a vhodným spôsobom zoznamuje deti s jednoduchými pravidlami slušného správania. Milé ilustrácie zobrazujú situácie z prostredia rodiny a škôlky, ktoré sú dieťaťu blízke.

Gargantis

Gargantis

V Záhade nad Morom vyčíňa ukrutná búrka. More vyplaví na breh starodávny predmet, v ktorom sa ukrýva čudesné svetielko. A v Grandhoteli Nautilus sa práve ubytoval záhadný cudzinec v kapucni. Herby s Violetou tušia, že tieto udalosti spolu súvisia. Ak chcú zachrániť mesto, musia konať rýchlo. No môže sa im stať, že vďaka pátraniu skončia na chladnom a temnom morskom dne…

Ako si kukučka hľadala rodinu

Ako si kukučka hľadala rodinu

Rozprávkový príbeh plný dobrodružstiev, ktoré zažije malá kukučka v meste aj v lese, si získa detského čitateľa svojou bezprostrednosťou a dojímavým záverom. Kukučkino pátranie po jej skutočnej rodine oslovilo aj pani ilustrátorku, ktorá sa menuje rovnako ako malá vtáčia hrdinka, a tak s potešením vytvorila pekné, milé aj vtipné obrázky do knižky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižné tipy

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...