Ako premeniť tlačiareň na skener či kopírku? Aplikácia HP Smart App to hravo zvládne

Aj obyčajná tlačiareň môže vďaka “smart” aplikácii ožiť a dostať druhý dych. Vedeli ste, že vďaka nej môžete tlačiť dokumenty aj na diaľku, skenovať bločky alebo tlačiť deťom maľovanky a pexeso?

30.10.2020 00:00
hp smart Foto:
Aplikácia HP Smart
debata

Možno ani len netušíte, že aj vaša tlačiareň môže mať prívlastok “smart”. Síce sa s ňou neporozprávate ako s hlasovou asistentkou, ani jej neprikážete aby za vás poumývala riad, no vďaka dômyselným funkciám z nej môžete vykúzliť ďalší z radu inteligentných spotrebičov. Vedeli ste napríklad, že aj obyčajná tlačiareň môže fungovať ako kopírka? Áno, čítate správne. Nepotrebujete na to multifunkčné zariadenie so zabudovaným skenerom. Postačí vám mobilná aplikácia, ktorá funkcie tlačiarne dokáže rozšíriť a obohatiť. Spoločnosť HP ponúka hneď niekoľko desiatok tlačiarní, ktoré je cez aplikáciu možné ovládať aj na diaľku. A čo je najlepšie, tlačiareň môže využívať celá rodina. Bez ohľadu na to, kde sa jej členovia práve nachádzajú.

Tlačiť a skenovať môžete aj na diaľku

Cestujete práve taxíkom na obchodné stretnutie a potrebujete zabaviť svoje dieťa, ktoré zostalo s vašim mužom samé doma? Žiaden problém. Cez aplikáciu HP Smart mu môžete na diaľku vytlačiť maľovanky, pexeso či rôzne stolové hry. Áno, je to až takto banálne jednoduché. Jediné na čo pred odchodom nemôžte zabudnúť je nainštalovať si do svojho mobilu alebo tabletu s Androidom či iOS aplikáciu HP Smart a prepojiť ju s vašou domácou tlačiarňou.

V prípade, ak vaša HP tlačiareň funkciu vzdialenej tlače podporuje, zobrazí sa na zozname, odkiaľ ju už stačí iba pridať medzi predvolené tlačiarne. Následne je možné aplikáciu naplno používať. Ak kompatibilnú tlačiareň zatiaľ nemáte, aplikáciu HP Smart môžete využiť aj tak. Namiesto tlačenia dokumentov ale môžete využiť napríklad ich skenovanie a následné ukladanie do niektorej z internetových služieb (Dropbox, Evernote či Google Drive) alebo priamo do mobilu vo formáte PDF alebo JPG. Túto funkciu oceníte aj v prípade, ak objavíte v časopise zaujímavý článok alebo ak si potrebujete “odfotiť” a archivovať dôležitý dokument či rodinnú fotku.

Priamo z aplikácie HP Smart si môžete stiahnuť...
Cez aplikáciu HP Smart je možné získať prístup...
+7Aplikácia HP Smart umožňuje pohodlné skenovanie...

Zabudli ste doma blok od topánok? Žiaden problém

Aplikácia HP Smart je naozaj chytrá. Môžete s ňou na diaľku ovládať nie len tlačiareň ale aj zabudovaný skener. Určite ste sa už stretli so situáciou, keď ste doma zabudli faktúru, bez ktorej vám zakúpený tovar nevyreklamujú. Nie je nič jednoduchšie než zavolať manželovi či dcére, aby do skenera vložili faktúru, ktorú si priamo cez aplikáciu na diaľku naskenujete a uložíte do mobilu. Naopak, ak potrebujete z mobilu zvečniť niektoré z fotografií z dovolenky či rodinnej oslavy, môžete tak urobiť tiež cez aplikáciu HP Smart, ktorá vám ich umožní vytlačiť na vašej domácej tlačiarni, nech sa už nachádzate kdekoľvek. A aby toho nebolo málo, môžete si z fotografií nechať vytvoriť aj fotoknihu. Napokon, čo poteší starých rodičov viac, než rodinné fotky v peknom fotoalbume?

Odkaz na HP Smart:

pre systém iOS

pre Android

debata chyba

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...