Zdá sa vám v poriadku otázka: Naozaj chcete mať jedináčika?

Sú ľudia, ktorí si myslia, že na nezáväzné spoločenské konverzovanie je téma jedináčika ako stvorená. Mýlia sa! Zapájať sa do nej nemusíte.

16.09.2020 09:00
mama, dieťa, radosť Foto:
Jedno či viac detí?
debata

Čože? Iba jedno dieťa? A kedy príde druhé?

Pri tejto poznámke sa zdá, že existuje nejaké pravidlo, koľko detí by v rodine malo byť, aby bolo okolie spokojné… Možno to nie sú dve a dokonca ani tri… Je neslušné smerovať podobné poznámky rodičom jedináčika – dôvod, prečo majú rodičia len jedno dieťa, je len a len ich vec.

Naozaj chcete vychovávať jedináčika… Čo z neho vyrastie?

Rozmaznaný, sebastredný, naviazaný na rodičov… Tí „zainteresovaní“ majú desať dobrých dôvodov, prečo z vášho jediného dieťaťa vyrastie prinajmenšom egomaniak. A hoci vlastné deti ani mať nemusia, to, že na jedináčika číha mnoho osobnostných problémov, vedia lepšie než ktorýkoľvek psychológ. Svoje „dobré“ rady či postrehy potom sebavedomo šíria do sveta… Majte v takomto prípade pripravenú pichľavú poznámku a nebojte sa ju použiť – hoci s úsmevom na perách – riaďte sa heslom – akú dostaneš, takú vráť.

Nemôžete či nechcete mať druhé?

Tomu sa hovorí naozaj netaktná otázka a priamo si pýta poriadne jedovatú odpoveď. Čo vlastne dotyčný očakáva, že mu poviete… Svoju diagnózu, ktorá vám neumožňuje počať druhé dieťa? Alebo podrobne opíšete problémy v manželstve, ktoré stojí tesne pred rozvodom…? Niektoré témy a táto je jedna z nich, nie sú určené na nezáväznú konverzáciu vo výťahu. Zapojiť sa nemusíte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výchova #jedináčik

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....