Pozrite si prieskum! Ktorá krajina je top pre založenie rodiny? Ako obstálo Slovensko?

Najlepšia krajina pre založenie rodiny je Island. Vyplýva to zo štúdie cestovateľskej webstránky Asher & Lyric, ktorá zozbierala štatistiky z "30 dôveryhodných medzinárodných zdrojov" a na základe nich vytvorila "index pre založenie rodiny".

17.08.2020 11:00
rodina, rodičia, dieťa, bábätko Foto:
Prvú desiatku krajín najvhodnejších na založenie rodiny za Islandom dopĺňajú Nórsko, Švédsko, Fínsko, Luxembursko, Dánsko, Nemecko, Rakúsko, Belgicko a Česká republika.
debata (4)

Do rebríčka pritom zaradili 35 členských štátov Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD), pretože len z týchto krajín podľa vlastných slov dokázali získať spoľahlivé dáta o situácii v oblastiach, ktoré boli pre nich v štúdii užitočné. Situáciu v krajinách hodnotili na základe 30 faktorov rozdelených do šiestich kategórií – bezpečnosť, šťastie, náklady, zdravie, vzdelávanie a čas, v ktorej sledovali počet odpracovaných hodín ročne, trvanie platenej materskej a rodičovskej dovolenky, platenú práceneschopnosť a dovolenku. Upozorňujú pritom, že vychádzali z priemerov a v každej krajine sa teda dajú nájsť mestá či regióny, kde je situácia lepšia alebo, naopak, horšia.

Prvú desiatku za Islandom dopĺňajú Nórsko, Švédsko, Fínsko, Luxembursko, Dánsko, Nemecko, Rakúsko, Belgicko a Česká republika. Slovensku patrí 27. priečka s celkovou známkou C. Rebríček uzatvára päťka Bulharsko, Turecko, Čile, Spojené štáty americké a Mexiko, pričom posledné dve menované si vyslúžili známku F.

„Island sa umiestnil v prvej desiatke všetkých kategórií a je jednotkou z pohľadu bezpečnosti,“ vysvetlili autori štúdie, podľa ktorých je ostrovný štát aj svetovým lídrom v oblasti ľudských práv.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #Island #založenie rodiny

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...