Na safari aj v ZOO! Detské leporelá, ktoré vašu ratolesť zaujmú

Po akých knihách siahnuť, ak máte doma malú ratolesť? Tu sú aktuálne tipy.

02.06.2020 15:00
debata
Afrika z kufríka

Afrika z kufríka

Prenosný kufrík s rozkladacím veršovaným leporelom je vymyslený ako spoločné čítanie najmenších s rodičmi. Vychádza z poznania, že malé deti obľubujú príbehy o zvieratách a rady sa učia napodobňovaním. Každé zvieratko, ktoré dieťa spoznáva na safari, má určitú pozitívnu vlastnosť a na jej základe radí dieťaťu, ako si osvojiť potrebné návyky. Rodičov často stojí dosť síl, kým naučia svoje ratolesti, aby si zvykli na prvé každodenné povinnosti. Možno, že s pomocou sympatických vychovávateľov z ríše zvierat všetko pôjde ľahšie!

Kontrastné leporelo: Žltá

Kontrastné leporelo: Žltá

Žltá farba je pro deti rozoznateľná až v 3–4 mesiacoch ich života. Kontrastné leporelá sú vhodné predovšetkým pre novorodencov a to už od niekoľkých týždňov. Je známe, že dieťa v prvých mesiacoch života vidí asi 30× menej než dospelý. Preto sú veľké kontrastné vzory tak dôležité nielen pre rozvoj zraku, ale tiež mozgu dieťaťa. Knižka je navyše doplnená jednoduchými rýmovanými riekankami dodávajúcimi obrázkom milý príbeh a hrkálkou, len tak pre zábavu.

Schovávačka v ZOO

Schovávačka v ZOO

Niektoré veci vyzerajú byť úplne iné, ako v skutočnosti sú. Tak ako v zábavnej knižke o zvieratkách Schovávačka v ZOO. Ťahá pštros somárika za chvost? Vyšplhajú sa opice po kmeni stromu do oblakov alebo žiadny strom neexistuje? Čo sa vlastne deje v kúzelnej zoo? Prekrásne ilustrácie Rudolfa Lukeša, originálny formát, jednoduchý text pre najmenších čitateľov a veselé rozuzlenia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižné tipy #detský čitateľ

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...