Knižné novinky pre deti! Zaujmú divy sveta aj záchranári

Deň detí sa blíži, kniha môže byť pekným darčekom. Nechajte sa inšpirovať.

18.05.2020 17:00
debata
Ako sa stavali divy sveta

Ako sa stavali divy sveta

Dnes môžeme divy sveta len obdivovať. Niekto ich však musel postaviť. Ako to ľudia dokázali? Rodoský kolos, majestátne pyramídy v Gíze, Alexandrijský maják, uhrančivá Diova socha v Olympii, dych vyrážajúci Artemidin chrám v Efeze, Mauzóleum v Halikarnasse, ale aj mýtami a legendami opradené visuté záhrady v Babylone. Každý bol jedinečný, jeho krásu a veľkoleposť ospevovali najväčší básnici a spisovatelia svojej doby. Všetci ich túžili uvidieť na vlastné oči, s touto knihou sa môže malý čitateľ aj jeho rodičia vrátiť v čase a nahliadnuť pod pokrievku tvorcov dávnych architektonických skvostov!

Záchranárske rozprávky

Záchranárske rozprávky

V rozprávkach sú zázraky bežné. Do Záchranárskych rozprávok sa však dostalo mnoho zázrakov z každodenného života. Neveríte? Dvadsať vtipných rozprávkových príbehov má jednoznačných hrdinov – hasičov, lekárov a policajtov. Okrem nich sa však môžete tešiť aj na víly, vodníkov, škriatkov, princezné a ďalšie známe rozprávkové postavy. Všetci spolu sa postarajú o to, aby pri rôznych nehodách, darebáctvach a huncútstvach vždy všetko dobre dopadlo.

Vtáky našich lesov

Vtáky našich lesov

Pozorovať voľne žijúce vtáky je veľké, ale nie práve ľahké dobrodružstvo. Preto je dobré, aby sme išli do prírody pripravení a oboznámení s tým, čo môžeme vidieť, a v našom prípade aj počuť. Či už pôjde o vyhlásených majstrov spevu alebo známych krikľúňov. Vďaka tejto knižke sa môžete naučiť nielen rozoznávať jednotlivé vtáky podľa zvukov, ktoré vydávajú, ale všeličo zaujímavé sa tu o nich aj dočítate.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #knižné tipy

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...