Knižné novinky pre náročné deti! Inšpirujte sa

Zaujímavé pokusy aj sladké zaspávanie - tu sú knižné novinky, ktoré môžu obohatiť knižnicu vašej ratolesti.

28.04.2020 11:00
Deti, čítanie, knižnica, rozprávky, chlapec,... Foto:
Máte doma fanúšika kníh?
debata
Po stopách nášho sveta na 12 ilustrovaných mapách

Po stopách nášho sveta na 12 ilustrovaných mapách

Prečo ľudia vedú vojny? A prečo sú niektoré krajiny bohaté a iné také chudobné? Odpovede na tieto a ďalšie otázky nájdete v jedinečnej knihe Po stopách nášho sveta na 12 ilustrovaných mapách, ktorá deťom aj rodičom pomocou máp vysvetlí, ako geografia formovala dejiny nášho sveta. Pútavo opíše, ako pohoria, rieky a moria ovplyvňujú rozhodnutia svetových lídrov, a prečo geografia núti dejiny, aby sa stále opakovali.

101 mega vedeckých experimentov

101 mega vedeckých experimentov

Objavte úžasný svet vedy! V knihe 101 úžasných vedeckých experimentov sa dozviete, ako vyrobiť zo základných každodenných prísad tie najneobvyklejšie veci a prekvapiť tak všetkých svojich priateľov, rodinu či známych. Kniha okrem farebných ilustrácií obsahuje aj podrobné pokyny, užitočné rady, zábavné fakty a vedecké vysvetlenie na konci každého experimentu, takže sa nie len zabavíte, ale aj niečo zaujímavé naučíte.

Rozprávky na sladké sníčky

Rozprávky na sladké sníčky

Knihu napísala ju spánková špecialistka, absolventka Oxfordu a univerzitná profesorka Alice Gregoryová spolu s autorkou detských kníh Christy Kirkpatrickovou. Do rozprávok vložili osvedčené uspávacie techniky, ktoré deťom pomôžu uvoľniť sa a rodičom uľahčia ich večerné uspávanie. Deti totiž počas dňa zažívajú množstvo vzrušujúcich vecí, učia sa, hrajú aj jašia a nečudo, že sa im po toľkých zážitkoch nechce ísť spať. V tejto nádherne ilustrovanej knihe im pri tom pomôžu príbehy o ospalom okruhliačiku, unavenom slimákovi či nevyspatom prasiatku. Kniha bola napísaná špeciálne ako pomoc na detský spánok a to je naozaj skvelý koncept.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižné tipy #detský čitateľ

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...