Vyšťavená a na dne... Drew Barrymore trpí v domácej karanténe

Kariéra, deti, partnerstvo, vlastné duševné zdravie? To všetko musíme doma skryť pod jednu strechu. Koronakríza skutočne vyčerpáva. Herečka Drew Barrymore o tom vie svoje...

22.04.2020 09:00
Herečka Drew Barrymore. Foto: ,
Herečka Drew Barrymore.
debata

Podobne, ako milióny rodičov na celom svete, aj herečka Drew Barrymore sa snaží zahrať si doma všetky roly, ktoré vyžaduje život v karanténe. Teraz, keď sú zavreté školy, rodičia musia byť v rovnako čase učiteľmi v škole a škôlke, kuchármi aj opatrovateľmi. Nezabúdajme ani na ostatné, nemenej podstatné roly, ktoré sa týkajú práce, partnerstva, rodiny či priateľstiev. Pre koho je ľahké udržať si duševné zdravie v tomto stresujúcom období?

Domáca karanténa? Nič jednoduché!

V rozhovore so Savannah Guthrie v Today Show hovorila Barrymore o tom, ako si zvykla na karanténu. Herečka má dve deti s exmanželom Willom Kopelmanom – 7-ročnú dcéru Olive a 5-ročného syna Frankieho. Porozprávala o tom, ako dobre začala fungovať bežná rutina s deťmi, keď si na ňu zvykli. Ale potom sa začalo vyučovanie… A veci sa zmenili.

Dolu kopcom

„Len som sa snažila nájsť rutinu so svojimi deťmi,“ povedala v rozhovore. „Chodili sme na prechádzky, bicyklovali sme sa, kreslili sme kriedou na chodník, veľa sme sa hrali, boli sme skutočne vynaliezaví!“ Lenže potom prišla škola a všetko išlo dolu kopcom. „Najprv som si myslela, že to mám všetko pod kontrolou… a potom? Plakala som každý deň – a to celý boží deň!“ Pochopiteľné. Plakať je v týchto dňoch normálne, ale len málo ľudí o tom hovorí. Je osviežujúce počuť o tom, že dokonca aj celebrity zápasia s touto novou situáciou. „Nikdy som sa necítila taká stratená. Bola som učiteľka, matka, vychovávateľka a babysitterka. A myslela som na to, že "Panebože, aj učiteľky majú deti!“ Prežívajú zrejme len preto, že občas chodia aj von a pracujú aj s inými deťmi?"

Môj život s koronou

Takto zhrnula Drew Barrymore svoj život s koronou. A aj iní prominenti hovorili o dennom strese, ktorý sa na nich a ich deti každý deň zo všetkých kútov valí. Kelly Ripa v televíznej šou hovorila o tom, že v súčasnosti sa nerozpráva s dvoma z troch svojich detí. A aj Kristen Bell a Dax Shepard pripustili, že si práve „idú po krku“.

Pod tlakom a stresom

Všetky naše vzťahy sú práve pod masívnym tlakom a stresom. Všetci sa však pokúšajú ostať optimistickí. „Šťastie je vojna, s ktorou musíte denne bojovať,“ popisuje to.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #stres #šťastie #plač #rutina #optimizmus #koronavírus #karanténa

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...